Antena Meniu Search
x

Curs BNR 13 decembrie 2023. Leul românesc pierde teren masiv în raport cu dolarul american

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 13 decembrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american.

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 13:52

Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american
Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american.

Concret, leul românesc a pierdut aproximativ un ban şi jumătate în raport cu dolarul american, adică mai mult decât câştigase în ziua precedentă. În aceste condiţii, dolarul american a ajuns să fie cotat la 4,6160 lei.

De asemenea, leul românesc a pierdut peste un ban în raport cu francul elveţian, cotat la 5,2643 lei, şi a pierdut teren şi în raport cu moneda unică euro, cotată la 4,9740 lei.

Leul românesc a câştigat teren doar în raport cu lira sterlină, peste un ban, ceea ce înseamnă că lira sterlină a ajuns să fie cotată la 5,7757 lei.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu circa 11 bani, ceea ce înseamnă că gramul de aur a ajuns să fie cotat la 294,1904 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Stiri economice » Curs BNR 13 decembrie 2023. Leul românesc pierde teren masiv în raport cu dolarul american