Antena Meniu Search
x

Curs BNR 20 noiembrie 2023. Leul românesc câştigă aproape 3 bani în raport cu dolarul american

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru luni, 20 noiembrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc are un început bun de săptămână.

de Redactia Observator

la 20.11.2023, 13:25

Leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu dolarul american
Leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu dolarul american - Profimedia
  • Leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu dolarul american.

Concret, leul românesc a câştigat teren în raport cu toate monedele străine importante, recordul fiind atins în raport cu dolarul american. Leul românesc a câştigat aproape trei bani în raport cu dolarul american, acesta fiind ajungând să fie cotat la 4,5496 lei, cel mai scăzut nivel înregistrat din 31 august 2023 şi până în prezent.

De asemenea, leul românesc a câştigat peste un ban în raport cu lira sterlină şi aproape un ban în raport cu francul elveţian, dar a câştigat teren şi în raport cu moneda unică euro.

În aceste condiţii, lira sterlină a ajuns să fie cotată la 5,6749 lei, francul elveţian a ajuns să fie cotat la 5,1493 lei, iar moneda unică euro a ajuns să fie cotată la 4,9709 lei.

Preţul pentru un gram de aur a scăzut cu aproape patru lei, astfel că gramul de aur a ajuns să fie cotat la sub 289 de lei după ce la începutul lunii noiembrie încă era cotat la peste 300 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 20 noiembrie 2023. Leul românesc câştigă aproape 3 bani în raport cu dolarul american