Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Curs BNR 23 octombrie 2024. Leul românesc pierde aproape 2 bani în raport cu lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 23 octombrie 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 23.10.2024 , 13:17

Leul românesc pierde teren masiv în raport cu lira sterlină Leul românesc pierde teren masiv în raport cu lira sterlină - Profimedia

Concret, leul românesc a pierdut aproape doi bani în raport cu lira sterlină, ceea ce înseamnă că lira sterlină a ajuns să fie cotată la 5,9860 lei româneşti şi se apropie vertiginos de pragul de 6 lei.

De altfel, ziua de miercuri a fost o zi slabă pentru moneda noastră naţională. Leul românesc a pierdut aproape un ban şi jumătate în raport cu dolarul american, cotat la 4,6113 lei româneşti, şi a pierdut teren şi în raport cu moneda unică euro, cotată la 4,9735 lei româneşti, dar şi în raport cu francul elveţian, cotat la 5,3167 lei româneşti.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu peste 4,3 lei, iar asta înseamnă că gramul de aur a ajuns să fie cotat la 407,9061 lei, atingând un nivel de-a dreptul obscen.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Ştiri economice » Curs BNR 23 octombrie 2024. Leul românesc pierde aproape 2 bani în raport cu lira sterlină