Antena Meniu Search
x

Curs BNR 24 octombrie 2023. Leul românesc câştigă teren masiv în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru marţi, 24 octombrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian.

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 13:15

Leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian
Leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian - Profimedia
  • Leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian.

Concret, cifrele arată că leul românesc a câştigat aproape trei bani în raport cu dolarul american şi peste trei bani în raport cu francul elveţian. Asta înseamnă că dolarul american a ajuns să fie evaluat la sub 4,67 lei, iar francul elveţian a coborât sub pragul de 5,23 lei. Asta după ce luni, 23 octombrie 2023, dolarul american era evaluat la aproape 4,7 lei, iar francul elveţian era evaluat la aproape 5,26 lei.

Leul românesc a câştigat şi aproape o jumătate de ban în raport cu moneda unică euro. Asta înseamnă că moneda unică euro a coborât sub pragul de 4,97 lei.

Pe de altă parte, leul românesc a pierdut aproape un ban şi jumătate în raport cu lira sterlină, care se apropie de pragul de 5,72 lei.

Preţul pentru un gram de aur a scăzut masiv în ultimele 24 de ore, respectiv cu aproape 3,4 lei. Asta înseamnă că gramul de aur a ajuns să fie evaluat la puţin peste 295 de lei, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, gramul de aur părea gata să depăşească pragul psihologic de 300 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 24 octombrie 2023. Leul românesc câştigă teren masiv în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian