Antena Meniu Search
x

Curs BNR 26 septembrie 2023. Dolarul american, nivel record pentru acest an

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru marţi, 26 septembrie 2023, iar cifrele afişate arată că dolarul american a ajuns la un nivel record pentru acest an.

de Redactia Observator

la 26.09.2023, 13:18

Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american
Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american.

De departe cel mai complicat moment al zilei a fost raportul dintre leul românesc şi dolarul american. În cele din urmă, leul românesc a pierdut peste un ban şi jumătate, astfel că dolarul american a ajuns să fie evaluat la aproape 4,69 lei, cel mai ridicat nivel din acest an, un an în care dolarul american a trecut rar de pragul de 4,6 lei.

Pe de altă parte, nu a fost singurul raport pierdut marţi de leul românesc. Moneda noastră naţională a pierdut teren inclusiv în raport cu lira sterlină, francul elveţian şi moneda unică euro.

Leul românesc a pierdut peste o jumătate de ban în raport cu francul elveţian şi aproape o jumătate de ban în raport cu lira sterlină şi cu moneda unică euro. Asta înseamnă că moneda unică euro se apropie de 4,97 lei, francul elveţian este evaluat la 5,14 lei, iar lira sterlină este evaluată la peste 5,71 lei.

Preţul pentru un gram de aur a scăzut cu 44 de bani, ceea ce înseamnă că gramul de aur a ajuns să fie evaluat la aproximativ 288,27 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 26 septembrie 2023. Dolarul american, nivel record pentru acest an