Antena Meniu Search
x

Curs BNR 27 octombrie 2023. Leul românesc pierde aproape 2 bani în raport cu lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru vineri, 27 octombrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 27.10.2023, 13:13

Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină
Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină.

Concret, leul românesc a pierdut aproape doi bani în raport cu lira sterlină, ceea ce înseamnă că lira sterlină încheie săptămâna la peste 5,7 lei, după ce miercuri, 25 octombrie 2023, era cotată la sub 5,69 lei.

Pe de altă parte, leul românesc a câştigat aproape un ban şi jumătate în raport cu francul elveţian. Asta înseamnă că francul elveţian coboară sub 5,23 lei, după ce a început săptămâna la aproape 5,26 lei.

Altfel, leul românesc a pierdut teren în raport cu moneda unică euro, care se apropie din nou de pragul de 4,97 lei, şi a câştigat teren în raport cu dolarul american, evaluat undeva la puţin peste 4,7 lei.

Preţul pentru un gram de aur a scăzut faţă de ziua precedentă, însă doar cu aproximativ 80 de bani, ceea ce înseamnă că gramul de aur se menţine la peste 300 de lei, un nivel extrem de ridicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 27 octombrie 2023. Leul românesc pierde aproape 2 bani în raport cu lira sterlină