Antena Meniu Search
x

Curs BNR 29 august 2023. Lira sterlină câştigă doi bani în raport cu leul românesc şi trece de pragul de 5,76 lei 

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru marţi, 29 august 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a prins o zi slabă în raport cu principalele monede străine.

de Redactia Observator

la 29.08.2023, 13:15

Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină
Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren în raport cu principalele monede străine.

Concret, leul românesc a pierdut chiar doi bani, într-o zi, în raport cu lira sterlină, care a depăşit pragul de 5,76 lei. Este pentru prima dată după aproape o săptămână când lira sterlină depăşeşte pragul de 5,76 lei.

De asemenea, leul românesc a pierdut teren inclusiv în raport cu moneda unică euro, evaluată la peste 4,94 lei, dar şi în raport cu dolarul american, care a depăşit pragul de 4,57 lei.

Pe de altă parte, leul românesc a câştigat teren în raport cu francul elveţian, dar vorbim despre un câştig minim, ceea ce înseamnă că francul elveţian se menţine la aproape 5,17 lei.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu peste 1,6 lei, ceea ce înseamnă că preţul pentru un gram de aur se apropie de 283 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 29 august 2023. Lira sterlină câştigă doi bani în raport cu leul românesc şi trece de pragul de 5,76 lei