Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Curs BNR 29 februarie 2024. Leul românesc câştigă teren în raport cu principalele monede străine

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 29 februarie 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a câştigat teren important în raport cu principalele monede străine.

de Redactia Observator

la 29.02.2024 , 13:19

Leul românesc a câştigat teren important în raport cu principalele monede străine
Leul românesc a câştigat teren important în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc a câştigat teren important în raport cu principalele monede străine.

Concret, leul românesc a câştigat peste un ban şi jumătate în raport cu francul elveţian, aproape un ban şi jumătate în raport cu dolarul american şi aproape un ban în raport cu lira sterlină. De asemenea, leul românesc a câştigat teren şi în raport cu moneda unică euro.

Asta înseamnă, printre altele, că francul elveţian a ajuns să fie cotat 5,2072 lei româneşti, un nivel aproape la fel de scăzut precum cel înregistrat în urmă cu două zile.

De asemenea, dolarul american a ajuns să fie cotat la 4,5823 lei româneşti, lira sterlină a ajuns să fie cotată la 5,8022 lei româneşti, cel mai scăzut nivel înregistrat din 19 ianuarie 2024 şi până în prezent, iar moneda unică euro a coborât, din nou, sub pragul de 4,97 lei româneşti, fiind cotată la 4,9690 lei româneşti.

Articolul continuă după reclamă

Preţul pentru un gram de aur a scăzut cu circa 25 de bani, gramul de aur fiind cotat la 299,2209 lei româneşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri economice » Curs BNR 29 februarie 2024. Leul românesc câştigă teren în raport cu principalele monede străine