Antena Meniu Search
x

Curs BNR 3 ianuarie 2024. Leul românesc pierde peste 5 bani în raport cu dolarul american 

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 3 ianuarie 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american.

de Redactia Observator

la 03.01.2024, 13:11

Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american
Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american.

Concret, leul românesc a pierdut peste cinci bani în raport cu dolarul american, astfel că dolarul american a ajuns să fie cotat la 4,5504 lei, cel mai ridicat nivel înregistrat din 18 decembrie 2023 şi până în prezent.

De asemenea, leul românesc a pierdut peste doi bani în raport cu lira sterlină, dar a câştigat peste trei bani în raport cu francul elveţian şi a câştigat teren şi în raport cu moneda unică euro.

În aceste condiţii, lira sterlină a ajuns să fie cotată la peste 5,74 lei, moneda unică euro este cotată la peste 4,97 lei, iar francul elveţian a ajuns să fie cotat la puţin peste 5,33 lei.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu aproape 2,4 lei, gramul de aur ajungând să depăşească, din nou, pragul de 300 de lei, fiind cotat la 300,6318 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 3 ianuarie 2024. Leul românesc pierde peste 5 bani în raport cu dolarul american