Antena Meniu Search
x

Curs BNR 4 octombrie 2023. Leul românesc pierde aproape 2 bani în raport cu lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 4 octombrie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 04.10.2023, 13:17

Lira sterlină a câştigat teren masiv în raport cu leul românesc
Lira sterlină a câştigat teren masiv în raport cu leul românesc - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină.

Concret, leul românesc a pierdut aproape doi bani în raport cu lira sterlină care a ajuns să fie evaluată la 5,75 lei. Este cel mai ridicat nivel atins de lira sterlină din ultima săptămână.

În plus, leul românesc a pierdut aproape un ban în raport cu francul elveţian, evaluat la 5,1570 lei, dar a pierdut teren şi în raport cu moneda unică euro, care se apropie de pragul de 4,98 lei.

Pe de altă parte, leul românesc a câştigat aproape o jumătate de ban în raport cu dolarul american, care a coborât sub pragul de 4,74 lei, după o perioadă în care a câştigat foarte mult teren în raport cu moneda noastră naţională.

Preţul pentru un gram de aur a scăzut cu aproape 75 de bani, iar asta înseamnă că gramul de aur a ajuns să fie evaluat la circa 277,78 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 4 octombrie 2023. Leul românesc pierde aproape 2 bani în raport cu lira sterlină