Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Curs BNR 4 octombrie 2024. Leul românesc pierde mai mult de 3 bani în raport cu lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru vineri, 4 octombrie 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu lira sterlină.

de Redactia Observator

la 04.10.2024 , 13:12

Leul românesc pierde teren masiv în raport cu lira sterlină Leul românesc pierde teren masiv în raport cu lira sterlină - Profimedia

Concret, leul românesc a pierdut mai mult de trei bani în raport cu lira sterlină, astfel că lira sterlină a ajuns să fie cotată la 5,9447 lei româneşti. Practic, lira sterlină a recuperat mai mult de jumătate din pierderea suferită în ziua precedentă când pierduse mai mult de şase bani în raport cu leul românesc.

De altfel, ziua de vineri a fost una slabă pentru moneda noastră naţională. A pierdut teren şi în raport cu moneda unică euro, cotată la 4,9766 lei româneşti, dolarul american, cotat la 4,5135 lei româneşti, şi francul elveţian, cotat la 5,2945 lei româneşti.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu aproape doi lei, astfel că gramul de aur a atins un nou nivel record fiind cotat la 385,6265 lei.

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri economice » Curs BNR 4 octombrie 2024. Leul românesc pierde mai mult de 3 bani în raport cu lira sterlină