Antena Meniu Search
x

Curs BNR 6 martie 2024. Leul românesc câştigă teren important în raport cu dolarul american

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru miercuri, 6 martie 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a câştigat teren important în raport cu dolarul american.

de Redactia Observator

la 06.03.2024, 13:11

Leul românesc câştigă teren important în raport cu dolarul american
Leul românesc câştigă teren important în raport cu dolarul american - Profimedia
  • Leul românesc a câştigat teren important în raport cu dolarul american.

Concret, leul românesc a câştigat peste un ban în raport cu dolarul american, astfel că dolarul american a ajuns să fie cotat la 4,5713 lei româneşti, cel mai scăzut nivel înregistrat din 2 februarie 2024 şi până în prezent.

În plus, leul românesc a câştigat teren în raport cu moneda unică euro, cotată la 4,9718 lei româneşti, şi în raport cu francul elveţian, cotat la 5,1647 lei româneşti.

Pe de altă parte, leul românesc a pierdut teren în raport cu lira sterlină, cotată la 5,8146 lei româneşti.

Preţul pentru un gram de aur este în uşoară scădere faţă de ziua precedentă, dar cotaţia gramului de aur se menţine la un nivel extrem de ridicat. Concret, vorbim despre o scădere a preţului cu peste 60 de bani, ceea ce înseamnă că gramul de aur este cotat la 312,2892 lei româneşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 6 martie 2024. Leul românesc câştigă teren important în raport cu dolarul american