Antena Meniu Search
x

Curs BNR 6 noiembrie 2023. Leul românesc câştigă aproape 5 bani în raport cu dolarul american şi pierde peste 3 bani în raport cu lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru luni, 6 noiembrie 2023, iar cifrele afişate arată o evoluţie inconstantă a leului românesc.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 12:34

Leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu dolarul american
Leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu dolarul american - Profimedia
  • Leul românesc a câştigat teren masiv în raport cu dolarul american.

Spunem asta pentru că, peste weekend, leul românesc a câştigat aproape cinci bani în raport cu dolarul american, dar a pierdut peste trei bani în raport cu lira sterlină.

În aceste condiţii, dolarul american a ajuns să fie cotat la 4,6224 lei, cel mai scăzut nivel din ultimele două luni, în timp ce lira sterlină a ajuns să fie cotată la 5,7391 lei, cel mai ridicat nivel din 13 octombrie şi până în prezent.

Leul românesc a câştigat teren în raport cu moneda unică euro, care a coborât sub pragul de 4,97 lei, dar şi în raport cu francul elveţian, care a coborât sub pragul de 5,16 lei.

De asemenea, preţul pentru un gram de aur a scăzut cu 3,12 lei, astfel că gramul de aur a ajuns să fie cotat la 295,2551 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 6 noiembrie 2023. Leul românesc câştigă aproape 5 bani în raport cu dolarul american şi pierde peste 3 bani în raport cu lira sterlină