Antena Meniu Search
x

Curs BNR 7 septembrie 2023. Dolarul american a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele trei luni

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru joi, 7 septembrie 2023, iar cifrele afişate arată că dolarul american a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele trei luni.

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 13:24

Leul românesc a pierdut teren masiv în faţa dolarului american
Leul românesc a pierdut teren masiv în faţa dolarului american - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren masiv în raport cu dolarul american.

Concret, dolarul american a câştigat, joi, încă un ban în raport cu leul românesc şi a ajuns să fie cotat la 4,6340 lei. Asta înseamnă că dolarul american a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele trei luni. Pe 7 iunie 2023, dolarul american era evaluat la 4,6350 lei.

Dolarul american a câştigat în jur de 10 bani într-o săptămână. Pe 30 august 2023, dolarul american era evaluat la 4,5389 lei.

Leul românesc a continuat să piardă teren şi faţă de moneda unică euro şi francul elveţian, dar vorbim despre pierderi minime. Asta înseamnă că moneda unică euro este evaluată la peste 4,96 lei, în timp ce francul elveţian este evaluat la aproape 5,2 lei.

Pe de altă parte, leul românesc a câştigat teren masiv, peste doi bani şi jumătate, în raport cu lira sterlină. Aceasta a ajuns să fie evaluată la 5,7789 lei, cel mai scăzut nivel din această săptămână.

Preţul pentru un gram de aur a scăzut, joi, cu 13 bani, ceea ce înseamnă că preţul pentru un gram de aur a coborât sub pragul de 286 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 7 septembrie 2023. Dolarul american a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimele trei luni