Antena Meniu Search
x

Curs BNR 8 martie 2024. Leul românesc câştigă aproape 2 bani în raport cu dolarul american

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru vineri, 8 martie 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a câştigat teren important în raport cu dolarul american.

Leul românesc câştigă teren important în raport cu dolarul american
Leul românesc câştigă teren important în raport cu dolarul american - Profimedia
  • Leul românesc a câştigat teren important în raport cu dolarul american.

Concret, leul românesc a câştigat aproape doi bani în raport cu dolarul american, astfel că dolarul american a ajuns să fie cotat la 4,5463 lei româneşti, cel mai scăzut nivel înregistrat din 12 ianuarie 2024 şi până în prezent.

De asemenea, leul românesc a câştigat teren şi în raport cu moneda unică euro, cotată la 4,9691 lei româneşti. Pe de altă parte, leul românesc a pierdut teren în raport cu francul elveţian, cotat la 5,1867 lei româneşti, şi mai ales în raport cu lira sterlină, cotată la 5,8319 lei româneşti.

Preţul pentru un gram de aur a crescut din nou, însă de data aceasta doar cu puţin peste 30 de bani. Chiar şi aşa, gramul de aur a atins un nou record istoric, fiind cotat la 316,8932 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 8 martie 2024. Leul românesc câştigă aproape 2 bani în raport cu dolarul american