Antena Meniu Search
x

Curs BNR 9 ianuarie 2024. Leul românesc pierde teren în raport cu principalele monede străine

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru marţi, 9 ianuarie 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a prins o zi proastă, în raport cu principalele monede străine.

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 13:09

Leul românesc a pierdut teren în raport cu principalele monede străine
Leul românesc a pierdut teren în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc a pierdut teren în raport cu principalele monede străine.

Leul românesc a pierdut teren în raport cu dolarul american, francul elveţian şi lira sterlină. Din fericire, nu vorbim despre pierderi semnificative. Concret, leul românesc a pierdut puţin peste un ban în raport cu lira sterlină şi mai puţin de jumătate de ban în raport cu dolarul american şi cu francul elveţian. Pe de altă parte, leul românesc a câştigat teren în raport cu moneda unică euro.

Moneda unică euro a ajuns să fie cotată la 4,9715 lei, dolarul american a ajuns să fie cotat la 4,5460 lei, francul elveţian este cotat la 5,3431 lei, iar lira sterlină este cotată la 5,7852 lei.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu aproape 1,5 lei, astfel că gramul de aur a ajuns să fie cotat la 297,6556 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 9 ianuarie 2024. Leul românesc pierde teren în raport cu principalele monede străine