Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Curs BNR 9 iulie 2024. Leul românesc câştigă teren important în raport cu francul elveţian

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru marţi, 9 iulie 2024, iar cifrele afişate arată că leul românesc a câştigat teren important în raport cu francul elveţian.

de Redactia Observator

la 09.07.2024 , 13:16

Leul românesc câştigă teren important în raport cu francul elveţian
Leul românesc câştigă teren important în raport cu francul elveţian - Profimedia

Concret, leul românesc a câştigat o jumătate de ban în raport cu francul elveţian, iar asta înseamnă că francul elveţian a coborât, din nou, sub pragul de 5,12 lei româneşti, fiind cotat la 5,1197 lei româneşti.

Pe de altă parte, leul românesc a pierdut o jumătate de ban în raport cu dolarul american, acesta ajungând să fie cotat la 4,5949 lei româneşti, fiind pentru prima dată în ultima săptămână când leul românesc pierde teren în raport cu dolarul american.

Leul românesc a mai pierdut teren şi în raport cu lira sterlină, care a ajuns să fie cotată la 5,8865 lei româneşti, dar a câştigat teren în raport cu moneda unică euro, aceasta fiind cotată la 4,9735 lei româneşti.

Articolul continuă după reclamă

Nu în ultimul rând trebuie precizat că preţul pentru un gram de aur a scăzut cu 40 de bani, astfel că gramul de aur a ajuns să fie cotat la 349,2805 lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri economice » Curs BNR 9 iulie 2024. Leul românesc câştigă teren important în raport cu francul elveţian