Antena Meniu Search
x

Video Darul de nuntă s-a modernizat: cum primesc mirii "plicul cu bani" în 2024

S-au dus vremurile când se striga darul la nuntă, iar mirii te întâmpinau la intrare. Noua modă sunt roboţii care conduc invitaţii la mese. Cel mai mare târg de nunţi din ţară a început la Bucureşti cu oferte spectaculoase inovaţii, dar şi preţuri pe măsură. 

de Redactia Observator

la 23.02.2024, 21:57

Vezi și

Cosmo este programat să spargă gheaţa pe ringul de dans când nimeni nu are curaj să iasă în faţă. Un astfel de robot poate fi animatorul perfect pentru petrecerile de nuntă şi le ia de pe cap mirilor multe griji.

Nunţi asistate de roboţi

"Ne ajută foarte mult să primim invitaţii, să le dăm anumite informaţii, mesaje despre miri, despre locaţie, să ne invite la dans, la masă, unde să ne aşezăm sau care să fac împreună cu mirii dansul", spune Gabriela Banu, antreprenor.

"O nouă tendinţă - hostesele digitale. Acum nu mai avem fete frumos îmbrăcate în rochiţe negre şi pantofi cu toc. Te întreabă dacă ai vreo alergie, îţi spun meniul de nuntă", explică Ana Haralambrie, organizator târguri de nunţi.

Pe acelaşi subiect

Mirii moderni pot să închirieze un robot pentru cel puţin două ore - costă 1.600 de lei. Odată cu tendinţele au evoluat şi preţurile. Mai nou, restaurantele oferă decorul din partea casei, iar rezervările sunt făcute cu mult timp înainte. 

Scumpiri pentru miri şi mirese

"S-au scumpit toate cam cu 20 - 30%. Sare de 100 de euro din start. Dacă ai luat meniul de nuntă şi decorul, ceva minim, sare de 100 de euro. Înainte 100 de euro era... fiţă. Deja au început să se ceară oferte şi pentru 2026", adaugă Ana Haralambrie, organizator târguri de nunţi.

"Pentru o nuntă exclusivistă merge foarte bine combinaţia de negru şi auriu. Eu am un buchet aici de naşă, o culoare intensă, naşele optează pentru această culoare. Lumânările sunt un accesoriu impotant pentru nuntă, dau o eleganţă aparte. Foarte frumoase şi în trend sunt acum cele plutitoare în cilindri", spune Alexandra Găiseanu, antreprenor.

Ce este "nuntezul"

Un nou concept care prinde contur la noi este "nuntezul", o petrecere care îmbină nunta cu botezul, ideală pentru cuplurile care vor să scape de stresul organizării celor două petreceri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Darul de nuntă s-a modernizat: cum primesc mirii "plicul cu bani" în 2024