Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De când ar putea fi eliminate centralele termice pe gaze din locuinţe. Alternativa mai eficientă propusă de UE

O nouă directivă a Uniunii Europene prevede renunţarea treptată la centralele termice pe gaze din apartamente. 

de Diana Speretoiu

la 09.01.2024 , 08:53

Ultimatumul este 2040. De ce ar trebui să renunţăm la aceste centrale? Pentru a reduce din poluare. În prezent, ultimele statistici arată că în România sunt aproape 3 milioane de locuinţe unde încă există astfel de centrale. În primă fază vor fi eliminate cele din clădirile ridicate de la 0, mai exact planul este să nu mai fie permisă montarea de centrale alimentate cu gaze naturale în clădirile noi de apartamente din anul 2030.

Treptat, din 2040 să nu mai existe deloc astfel de centrale. Ca alternativă, UE propune pompele de căldură mai eficiente şi mai prietenoase cu mediul. Însă, înlocuirea centralelor pe gaze cu aceste pompe de căldură nu va fi uşoară şi nici rapidă  pentru că vorbim de foarte multe centrale alimentate cu gaze naturale şi nu toată lumea îşi permite să le înlocuiască.

Vezi și
Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » De când ar putea fi eliminate centralele termice pe gaze din locuinţe. Alternativa mai eficientă propusă de UE