Antena Meniu Search
x

Video De câţi bani ai nevoie pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus, în luna iunie, la un hotel de 3 stele din Mamaia

Preţurile cresc, vacanţele scad. Românii scurtează sejurul la mare din cauza scumpirilor şi a nisipului plin cu alge şi gunoaie. Mulţi caută vacanţe cu raport decent preţ - servicii în Bulgaria, Grecia şi Turcia. În paralel, unii administratori de hoteluri vorbesc despre o vară cu rezervări-record. Plajele mai mult goale îi contrazic, însă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.06.2023, 20:13

Vezi și

Hotelurile au mărit tarifele cu aproape 10% anul acesta. Este o medie, însă, ceea ce înseamnă că unele camere sunt sensibil mai scumpe decât sezonul trecut. Cum salariile nu s-au majorat în acelaşi ritm, mulţi turişti îşi scurtează sejurul.

"Am venit vineri şi plecăm duminică. Vacanţă de weekend."

"Doar pentru weekend stăm, de data asta."

Adrian Voican, vicepreședinte ANAT: S-a mai redus puţin durata medie a sejurului. În loc să stea 5, 4 nopţi, în medie, stau 5 nopţi. Am mai pierdut un pic. 

Pe acelaşi subiect

Un pic mai mult, dacă este să ne luăm după cozile spre Bulgaria care s-au format în minivacanţa de Rusalii. În ciuda acelor imagini, care arată că românii taxează preţurile prea mari faţă de condiţii, reprezentanţii hotelurilor se laudă cu rezervări-record. 

Roxana Taiss, manager hotel: Avem o creştere de cerere de peste 50% faţă de perioadă similară a anului trecut. 

Ximene Stroe, agent turism: Unele hoteluri au schimbat mobilier, au venit cu lifturi, cu piscine încălzite, ceea ce pentru turişti e un mare plus.

Românii scurtează sejurul la mare din cauza scumpirilor

Doar că românii se lasă greu convinşi. 

''În iulie plecăm în afara ţării. Anul acesta optăm între Albania şi Grecia. Albania pentru că nu am mai fost niciodată şi Grecia pentru că ştiţi cum e, mâncarică bună, ştim deja că marea este foarte frumoasă.''

Cine îşi face vacanţa în ţară oscilează între extreme sau descoperă staţiuni care renasc. Staţiunile preferate de români sunt Mamaia şi Eforie Nord. Interes crescut există şi pentru Venus, Saturn şi Jupiter. Anul acesta, numărul rezervărilor a crescut pentru Olimp şi Eforie Sud.

Preţurile variază de la 235 lei pe noapte cu mic dejun inclus, luna aceasta, la un hotel de 3 stele din Mamaia şi aproape o mie de lei pe noapte all-inclusive în august la un hotel de 4 stele din Eforie Nord. Litoralul are peste 135.000 de locuri de cazare în peste trei mii de hoteluri. 90 sunt acreditate la patru stele, iar 40 oferă servicii all-inclusive. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » De câţi bani ai nevoie pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus, în luna iunie, la un hotel de 3 stele din Mamaia