Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De unde a pornit tradiţia calendarelor Advent de Crăciun. Preţurile pot depăşi 500 de lei

Calendarul Advent, la origine un simbol religios al pregătirii pentru sărbatoarea de Crăciun, a devenit o tradiţie şi în România. Sunt tot mai mulţi cei care îl oferă cadou persoanelor dragi. Retailerii s-au adaptat tendinţelor şi ascund în calendar dulciuri, produse cosmetice sau băuturi fine. 

de Mădălina Chiţac

la 14.12.2024 , 19:53

Calendarele Advent sunt la mare căutare în acest magazin cu produse din ciocolată. "Gama de ambalaj este foarte diferită. De la gama clasică, pentru cei mici, cât şi pentru adulţi. Sunt calendare advent care conţin chiar şi o sticlă de prosecco. Preţurile încep de la 149 de lei şi pot depăşi 500 de lei", declară Anca Codreanu, manager magazin ciocolată.

Trendul s-a extins şi la produsele cosmetice. "Conţin momente unice de răsfăţ, un adevărat ritual de îngrijire. Care începe de la hidratare, detoxifiere, regenerare, vitalitate şi strălucire. În fiecare zi putem deschide o fereastră, şi avem un strop de magie. Preţurile sunt cuprinse între 300 şi 400 de lei", spune Amalia Iancu, reprezentant magazin de cosmetice.

Şi domnii au parte de surprize

Vezi și

Şi domnii au parte de surprize. "Calendare care sunt dedicate unui anumit tip de băuturi alcoolice. Care conţin rom sau gin. Sau am văzut chiar întregi kit-uri de preparare a băuturilor care conţin gin acasă, cu tot felul de condimente. Şi câte o sticluţă pe zi, ca să menţină suspansul", a spus Elena Filip, specialist comunicare retail.

"Calendarele Advent sunt un cadou simpatic şi sunt foarte populare în rândul clienţilor noştri. Avem calendare cuprinse între 27 şi 400 de lei, în funcţie de tipul de produs, pentru toate buzunarele", a declarat Michael Kaiser, director comercial supermarket online.

Originea calendarului Advent

Calendarul Advent îşi are originea încă din secolul al 19-lea, în Germania. Nemţii s-au folosit de acest calendar pentru a crea o numărătoare inversă până la Crăciun. 

Se spune că tradiţia a pornit de la botanistul Gerhard Lang, care a fost inspirat de amintirea din copilărie a mamei sale. Ea cosea 24 de prăjituri pe capacul unei cutii și îi permitea să mănânce câte una în fiecare zi din decembrie. Germanul a fabricat la începutul anilor 1900 primele calendare, cărora le-a adăugat după 20 de ani şi mici uşi în spatele cărora erau ascunse daruri. 

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Comentarii


Întrebarea zilei
SONDAJ: Aţi folosit un Advent Calendar în perioada sărbătorilor de iarnă?
Observator » Ştiri economice » De unde a pornit tradiţia calendarelor Advent de Crăciun. Preţurile pot depăşi 500 de lei