Antena Meniu Search
x

Video Decizie radicală în Motru, după ce patru mii de apartamente riscă să rămână fără apă caldă. Numele datornicilor au fost postate pe Facebook

Situaţie critică în municipiul Motru, judeţul Gorj. Oamenii riscă să rămână fără apă caldă la robinete, după ce aproape jumătate dintre cetăţenii oraşului nu şi-au plătit datoriile către societatea care asigură agentul termic. Sumele uriaşe ar putea fi recuperate în istanţă, însă procesele merg destul de greu. Pentru a-i convinge pe rău-platnicii să treacă pe la casierie, cei de la uzină au pus lista datornicilor pe Facebook, pentru a-i face de râs. 

de Redactia Observator

la 15.07.2022, 08:35

Vezi și

Peste patru mii de apartamente din municipiul Motru sunt racordate la reţeaua de termoficare. Aici se adaugă firme, şcoli, grădiniţe şi primăria. Deoarece oamenii nu şi-au plătit facturile la timp, uzina care furnizează agentul termic în oraş s-a trezit că are de recuperat de la populaţie peste 16 milioane de lei. 

Localnic: Dar nu se poate, domnule. Am pretenţia să îmi dea apă, căldură, reduceri şi eu nu plătesc.

Localnică: Eu îmi plătesc datoriile la zi, dar pentru unii care nu vor să plătească ne chinuim ceilalţi, toţi.

Societatea a pus lista datornicilor şi pe internet, sperând că-i va convinge pe oameni să-şi achite datoriile. O singură asociaţie de proprietari din municipiul Motru are datorii de peste două milioane de lei. Cel mai mare debit depăşeşte 50 de mii de lei, adică aproape cât costă o garsonieră în municipiu.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Dar credeţi că va plăti cineva că a văzut lista pe Facebook? Nu, că a mai fost.

În zece zile, uzina a încasat aproximativ 60 de mii de lei

Suma nu acoperă nici factura la curent a unităţii într-o lună.

Dorel Drăghici, director Uzina de agent termic: Noi mai avem câţiva bani încât să putem să mai funcţionăm o lună, două, dar va fi o problemă dacă nu recuperăm datoriile, chiar dacă nu pe toate. 

Romulus Modoran, preşedinte asociaţie proprietari: Pentru recuperarea debitelor, noi acţionăm în instanţă fiecare locatar, dar procedura este mai greoaie.

Şi procesele se întind pe o perioadă lungă, timp în care se acumulează datorii noi şi penalităţi.

Cosmin Morega, primar Motru: E mai bine să mergi la mare şi la munte, să cumperi o maşină decât să plăteşti dările la stat, căldura şi apa caldă. Este adevărat că sunt câteva familii care chiar nu au de unde şi poate ar trebui să găsim o soluţie.

În Motru, oamenii plătesc cele mai mici facturi la căldură. Acolo este cea mai ieftină gigacalorie din România: 224 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Decizie radicală în Motru, după ce patru mii de apartamente riscă să rămână fără apă caldă. Numele datornicilor au fost postate pe Facebook