Antena Meniu Search
x

ANAF lansează o aplicaţie pentru a depune declaraţia unică 2018

ANAF a lansat o aplicaţie online pentru contribuabili, ca să poată completa şi depune declaraţia unică 2018. Aplicaţia e menită să simplifice întregul proces de depunere.

Pagina de start a aplicaţiei de depunere a declaraţiei unice
ANAF a lansat o aplicaţie pentru a completa şi depune declaraţia unică 2018 - ANAF

ANAF a lansat o aplicaţie online pentru contribuabili, ca să poată completa şi depune declaraţia unică 2018. Aplicaţia e menită să simplifice întregul proces de depunere.

Potrivit unui comunicat transmis de ANAF, declaraţia unică 2018 se poate completa şi depune la adresa https://declunica.anaf.ro/. Pentru aceasta, contribuabilul trebuie să folosească numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual".

ANAF recomandă accesarea din timp a aplicaţiei, pentru a fi evitată îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistraţi simultan în sistem.

Conform ANAF, contribuabilii care depun electronic Declaraţia Unică 2018 beneficiază de reduceri de 5% din impozitul pe venit plătit integral până la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2018.

Pe acelaşi subiect

"O bonificaţie de 5% se acordă, de asemenea, şi pentru contribuţiile sociale datorate potrivit legii", menţionează comunicatul instituţiei.

Termenul de depunere a declaraţiei unice a fost extins cu 15 zile, până pe 31 iulie. Iniţial, contribuabilii urmau să depună până pe 16 iulie inclusiv.

Aplicaţia ANAF pentru declaraţia unică 2018 a fost lansată după ce site-ul instituţiei a căzut în ultimele zile, din cauza numărului mare de contribuabili care l-au accesat simultan.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » ANAF lansează o aplicaţie pentru a depune declaraţia unică 2018