Antena Meniu Search
x

Video Din pasiunea de-o viaţă, Adrian a făcut afacere. Preţul unei astfel de experienţe începe de la 200 de lei. "E ca un vis!"

La mare e frumos şi când nu poţi face baie. Temperaturile au atins astăzi 24 de grade Celsius, iar turiştii s-au bucurat de o plimbare pe plajă ori cu barca sau velierul în larg! O experienţă inedită pe care fiecare ar trebui să o încerce o dată în viaţă. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 21.05.2023, 11:58

Vezi și

Chiar dacă nu e vreme de plajă, la mare nu e timp de plictiseală. "O plimbare în largul mării este o experienţă pe care turiştii care vin pe litoral trebuie să o încerce. În portul turistic Tomis găsesc bărci, şalupe şi iahturi. O ieşire de jumătate de oră costă 30 de lei, iar pentru 3 ore, cu plajă baie în mare, dar şi party boat, turiştii scot din buzunare până la 2.000 de lei", spune Andreea Filip, reporter Observator.

Plimbările cu barca, atracţie de sezon

Cei care au mers astăzi cu barca pe mare s-au declarat cuceriţi de aventură. "Un pic de adrenalină, valuri nu prea mari, un pic de vânt. O introducere aşa în atmosfera mării", crede un turist. 

De această experienţă inedită s-au bucurat şi câţiva elevi din Capitală, care au profitat de vremea frumoasă pentru a face o excursie la mare. "Văd delfini, văd coasta Constanţei din larg, în funcţie de val mergem să vedem şi Casinoul, aer curat. E foarte frumos", spune Ionuţ Cristescu, organizator plimbări cu barca.

Pe acelaşi subiect

"Recomand jumătate de oră pentru toţi doritorii, pentru 2-3 ore trebuie să ne placă într-adevăr marea", adaugă Dan Buha, proprietarul ambarcaţiunii.

Afacerea lui Adrian. "E ca şi cum ai închide ochii şi ai visa"

Iar cei care sunt îndrăgostiţi iremediabil de mare pot petrece şi câteva zile în larg, pe un velier. "Să mergi cu vele e ca un vis, e ca şi cum ai închide ochii şi ai visa. Cu vele auzi doar fâşâitul apei, o muzică, dacă vrei sau nu, şi în rest te bucuri de mare şi de ce e în jur. E cu totul altceva, cine a mers vreodată în viaţa lui cu un velier ştie ce vorbesc", mărturiseşte Adrian Pădineanu, skipper.

Din dorinţa de a împărtăşi dragostea lui pentru mare cu alţii, Adrian a investit într-un velier. Cursele sale în larg bucură zeci de turişti în fiecare sezon estival. Pe ambarcaţiune, clienţii găsesc tot ce au nevoie: "Un frigider care ia destulă bere. Un aragaz cu un cuptor care coace foarte bine. Face o plăcintă extraordinară. Şi o cafea bună se face".

Cât costă o plimbare cu velierul

Preţurile pentru o plimbare cu velierul sunt cuprinse între 200 şi 500 de lei de persoană, şi variază în funcţie de durată. Cei care înnoptează pe o astfel de ambarcaţiune pot să vadă un răsărit de poveste şi, dacă au noroc, chiar şi delfini. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Din pasiunea de-o viaţă, Adrian a făcut afacere. Preţul unei astfel de experienţe începe de la 200 de lei. "E ca un vis!"