Antena Meniu Search
x

Video Dispozitivul care îi împiedică pe şoferi să parcheze pe locurile plătite. Costă 10 lei pe lună

Certuri zilnice şi sute de telefoane la poliţia locală. De asta au parte şoferii din Bucureşti, care deşi îşi marchează parcările de reşedinţă, tot se găseşte cineva care trebuie să oprească ,,doar cinci minute". Ca să scape de acest calvar, autorităţile din Sectorul 5 au început să monteze blocatoare automatizate. Sute de oameni s-au trecut deja pe listele de aşteptare ca să primească un astfel de dispozitiv.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 26.10.2022, 20:03

Vezi și

Noile dispozitive vor face viaţa mai uşoară locuitorilor din Sectorul 5 al Capitalei. Dacă până acum, locurile de parcare de reşedinţă puteau fi ocupate de oricine, de acum, odată cu montarea blocatoarelor şoferii îşi vor găsi mereu locul liber.

Noile blocatoare sunt automate şi pot fi controlate din telecomandă, fără ca şoferii să mai coboare din maşină. Costă 120 de lei pe an iar dacă se strică, şoferul trebuie să plătească 600 de lei pentru unul nou.

Femeia din imagini a sunat de zeci de ori la Poliţia Locală în ultima lună, după ce şi-a găsit locul de parcare ocupat. Aproape că nu e zi în care să nu se certe cu un vecin sau vizitator. A făcut-o şi astăzi. Cu doar câteva minute înainte de a i se monta un blocator, pe locul ei era altă maşină.

Gina Chiperi, locuitor Sector 5: În fiecare zi când vin imi găsesc locul ăsta de parcare ocupat. Mi l-a ocupat domnul.

Pe acelaşi subiect

Locul de parcare nu se va mai putea fura

Într-o Capitală în care sunt peste 1,5 milioane de maşini înmatriculate, să găseşti un loc liber e mai mereu o misiune imposibilă.

Femeie: Multe dintre maşinile de aici ocupă locurile de parcare pentru care ei nu au plătit. Efectiv nu avem unde să parcăm maşinile. De supărare, a trecut cu maşina peste un blocator proaspăt montat.

În ultimele luni, 400 de şoferi cu loc de parcare au cerut de la primărie blocatoare. De la cerere până la montaj, şoferii au de aşteptat câteva luni.

Denis Cristian, director ADP Sector 5: Nu ne-am gândit că o să avem un succes cu aceste blocatoare.Noi deja montam undeva la 15-20 de blocatoare zilnic. Montăm de o saptamana undeva la 80 de blocatoare au fost deja montate.

În alte sectoare, blocatoarele au fost montate degeaba

Într-o parcare de reşedinţă din Sectorul 4, blocatoarele sunt inutile. Întreaga zonă este controlată cu bariere astfel încât şoferii care nu au loc de parcare aici să nu poată intra.

Locatar: Blocatoarele astea nu le-am văzut sus decât prima şi a doua săptămână de cand le-au infiinţat.

Noile blocatoare sunt gratuite pentru persoanele cu dizabilităţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Dispozitivul care îi împiedică pe şoferi să parcheze pe locurile plătite. Costă 10 lei pe lună