Antena Meniu Search
x

Video Locul de parcare din București care costă cât o garsonieră în provincie. Unii bucureșteni au făcut credit la bancă

Un principiu sănătos sau exploatarea unei crize, acestea-i întrebarea pe care şi-o pun bucureştenii din sectorul cu cel mai scump loc de parcare: peste 30.000 de lei pentru un an. Primăria Sectorului 3 scoate la licitaţie pe bandă rulantă locurile de parcare rămase libere. Aşa a câştigat aproape opt milioane de lei în ultimii doi ani. 

de Redactia Observator

la 12.10.2022, 08:26

Vezi și

În Sectorul 3, cerul este limita când vine vorba despre preţul unui loc de parcare. Licitaţiile organizate anual ating record după record. Preţul de pornire este 51 de lei. Cine dă mai mult, primeşte locul de parcare. Şi nu de tot. Doar un an de zile. 

Deşi toate locurile de parcare de aici arată la fel, marea diferenţă este că unul dintre ele este cel mai scump din oraş. Dacă pentru un loc normal de parcare se achită 500 de lei pe an pentru a fi închiriat, pentru locul cu numărul 10 s-a licitat până la suma de peste 30.000 de lei. Adică mai bine de 6.000 de euro. Un tarif de 60 de ori mai mare decât cel normal. 

Zeci de mii de lei locul de parcare în București

Totuşi, cine vrea să coboare din casă direct în maşină, trebuie să plătească. Tot în Sectorul 3, un bucureştean a plătit 22.000 de lei. Pentru bani, a făcut credit la bancă. Alţii au reuşit să pună mâna pe un loc cu câteva mii de lei. 

Carmen, locuitor Sector 3: Am avut banii, dar cu greu i-am strâns. A fost soțul la licitație, a depus dosarul și ne-am dus am licitat, 7.000 de lei a fost, dar e locul foarte mic. Nu ai unde. Trebuie să te chinui sa parchezi, să te uiti să nu fie cineva acolo si domnul primar nu face nimic. 

În Bucureşti, cele mai multe parcări de reşedinţă sunt în sectorul trei: un loc la şase oameni. Cele mai puţine sunt în sectorul 1: un loc la 25 de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Locul de parcare din București care costă cât o garsonieră în provincie. Unii bucureșteni au făcut credit la bancă