Antena Meniu Search
x

Video Doar 3 din 10 români beau apă de la robinet. De ce preferăm apa îmbuteliată, o alegere nerecomandată de unii specialişti

Apă îmbuteliată sau apă de la chiuvetă? Aceasta este întrebarea! Dacă este să privim date recente, balanţa se înclină serios către apa din supermarketuri. Din mai multe motive, desigur. Dar dacă este să ne uităm la cheltuieli, vedem că obiceiul poate fi costisitor: o analiză arată că în 30 de ani, cheltuim, atenţie, zeci de mii de euro pe această apă, pe care o percepem ca fiind mai curată şi mai sigură. Unde este adevărul, de fapt? Specialiştii din Bucureşti au făcut mai multe teste pe apa de la robinet.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 23.11.2023, 17:32

Vezi și

Doar 3 din 10 români consideră sigură apa de la robinet pentru consum atât pentru ei, cât şi pentru familie, iar 46% dintre români cheltuie lunar între 21 şi 100 de lei pentru apă îmbuteliată şi soluţii alternative, cum ar fi filtrele. Specialiştii ne recomandă să ne uităm atent pe ambalaj atunci când alegem filtrele pentru că dacă acestea nu au certificările necesare, cel mai probabil ne vom îmbolnăvi.

Ce spun specialiştii

De asemenea, există şi specialişti care ne recomandă să bem apă de la robinet. Aceştia spun că dacă testele autorităţile le fac sunt conforme, atunci apa este bună de consum. Somelierii spun că apa de la robinet, dar şi apa filtrată sunt demiralizate şi nu ne aduc niciun beneficiu. Aceştia recomandă să ne îndreptăm atenţia spre apele îmbuteliate care au specificaţii de ape minerale.

Părerile sunt aşadar împărţite, dar trebuie reţinut că dacă testele realizate de autorităţi arată că apa de la robinet este bună de consum, atunci poate fi consumată şi fără un filtru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Doar 3 din 10 români beau apă de la robinet. De ce preferăm apa îmbuteliată, o alegere nerecomandată de unii specialişti