Antena Meniu Search
x

Cresc prețurile într-o lună cât într-un an! Românii pleacă din magazine fie cu plasele mai goale, fie cu o gaură în portofel

În România, preţurile cresc într-o lună cât într-un an. De la mâncare şi carburanţi, până la rate şi facturi, totul este mai scump faţă de luna trecută.

Vezi și

În România, preţurile cresc într-o lună cât într-un an. De la mâncare şi carburanţi, până la rate şi facturi, totul este mai scump faţă de luna trecută. Din magazine, românii pleacă fie cu plasele mai goale, fie cu o gaură în portofel. Un domino care nu se mai opreşte: astăzi, s-a prăbuşit şi leul, iar Banca Naţională a României a anunţat că inflaţia va creşte. 

Preţurile de consum au explodat în luna octombrie.

"Am văzut la coş. Un coş care mă costa înainte în jur de 400 de lei, cam cu ce cumpăr, acum ajunge la 500. Unt luam cu 7 lei şi acum în jur de 11", se plânge un consumator.

Ultimele cifre ale INS confirmă frământările românilor.

Vladimir Alexandrescu, Purtător de cuvânt al INS:  "Ouăle au avut o creştere mai consistentă să tăiem pliz din ăăăă, carnea şi cu prioritate carnea de bovine."

La începutul lunii septembrie, când a fost anunţată prima parte a supraaccizei, preţul carburanţilor a urcat brusc aproape de pragul de cinci lei.

Explozia de preţ a carburanţilor a declanşat un efect de domino, ce pare de neoprit. Legumele au fost cele mai afectate - o creştere în medie de 6,67%.

Preţul cartofilor, de exemplu, a urcat de la 2 lei kilogramul în luna septembrie, la peste 3 lei în octombrie 

Şi ouăle şi lactatele s-au scumpit cu 6,6, respectiv 1%.

Nici preţul fructelor sezoniere nu a scăpat: A crescut cu 6,1%. Preţul mai mare al carburanţilor îl simţim şi în facturile la energie electrică şi gaze AUG 6 - o majorare de 6,9%.

Vladimir Alexandrescu, Purtător de cuvânt al INS: "Tendinţa la aceste produse, evident, nu este decât aceea de a creşte uşor, mai ales că se apropie perioada de sărbători."

Şi de la BNR vin semnale îngrijorătoare. Rata inflaţiei a crescut în luna octombrie şi continuă să crească.

Dan Suciu, BNR: "Prognoza Băncii Naţionale pentru finalul de an este un pic mai mare, spre 2,7%, dar trebuie spus că ţinta cu prognoza Băncii Naţionale este de 2,5%."

Mai ales din cauza unor taxe suplimentare, acciza la carburanţi, dar şi a creşterii preţurilor la alimente.

Iarna vine şi cu facturi mai mari la energie electrică şi gaze. Retur

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Cresc prețurile într-o lună cât într-un an! Românii pleacă din magazine fie cu plasele mai goale, fie cu o gaură în portofel