Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Europenii au epuizat deja resursele naturale alocate pentru anul 2019, arată un studiu

Din 10 mai, până la finalul lui 2019, trăim pe datorie! Este avertismentul dat de una dintre cele mai mari organizaţii mondiale pentru protecţia mediului, ai cărei specialişti spun că cetăţenii Uniunii Europene au epuizat deja resursele planetei pentru anul în curs.

de Redactia Observator

la 11.05.2019 , 20:03

Din 10 mai, până la finalul lui 2019, trăim pe datorie! Este avertismentul dat de una dintre cele mai mari organizaţii mondiale pentru protecţia mediului, ai cărei specialişti spun că cetăţenii Uniunii Europene au epuizat deja resursele planetei pentru anul în curs. Consecinţele unui astfel de stil de viaţă sunt grave şi deja îşi fac simţit efectul.

Tornada din Călăraşi şi căderile violente de grindină din urmă cu două săptămâni ar putea deveni fenomene obişnuite atât pentru România, cât şi pentru restul Europei, atenţionează specialiştii World Wide Fund for Nature.

Rata cu care europenii consumă resursele naturale ale planetei este din ce în ce mai mare. Din 10 Mai deja am epuizat resursele pe care natura ni le-a pus la dispoziţie pentru 2019.

Vezi și

Europenii reprezintă doar 7% din populaţia lumii, dar consumă peste 20% din resursele pe care Pământul le poate genera într-un an. Iar asta înseamnă că restul ar trebui să le rămână celorlalţi oameni de pe alte continente. Mai exact, acest lucru înseamnă că doar europenii ar avea nevoie de 2.8 planete de resurse.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un raport publicat la începutul săptămânii arată o imagine sumbră pentru viitorul planetei. Întocmit de ONU şi 130 de guverne din întreaga lume, studiul arată că omul şi un milion de specii de pe Terra sunt amenințate cu dispariția.

Printre cauzele majore ale acestui declin se numără modificările privind folosirea resurselor, agricultura și pescuitul industriale și schimbările climatice provocate de industria combustibililor fosili.

La summitul UE desfăşurat joi, la Sibiu, Președintele Franței, Emanuel Macron, a propus o inițiativă privind mediul semnată de 8 state europene. Declarația prevede atingerea ţelului de zero emisii de dioxid de carbon CO2 până în anul 2050.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Europenii au epuizat deja resursele naturale alocate pentru anul 2019, arată un studiu