Antena Meniu Search
x

Video Fabrica "ascunsă" într-un sat din România unde se întâmplă "miracole" de Crăciun. Produsul se vinde cu 195 de lei pe kg

Cu nouă zile înainte de Crăciun, ajutoarele lui Moş Crăciun pregătesc cele mai dulci cadouri într-o fabrică de ciocolată ascunsă în munţi. Moşi înalţi de o jumătate de metru, oameni de zăpadă, brazi, globuri sau praline cu tot felul de umpluturi prind formă din mâini pricepute, care muncesc cu pasiune pentru a bucura mii de copii şi oameni mari. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 16.12.2022, 21:18

Vezi și

Într-un sat de munte din Gorj, ciocolata albă, neagră sau cu lapte curge la robinet. La propriu. Apoi, miraculos, prinde forme care mai de care pentru a bucura mii de copii.  Dorinţele lor sunt simple: vor jucării din ciocolată. Aşa că ajutoarele Moşului s-au pus pe treabă.

Ciocolatierii pun suflet şi imaginaţie în fiecare figurină dulce.

Marie Carels, proprietara fabricii: Vedeţi cum le facem, 100% manual. Mariana are o pensulă şi pictează ca un pictor, cu ciocolată. Sunt trei culori naturale din ciocolată neagră, mai închisă, sau ciocolată cu lapte ori albă.

După ce desenul este gata şi toate detaliile scoase în evidenţă, formele se umplu cu ciocolată. Apoi se lasă la odihnit, la rece.

Pe acelaşi subiect

Diana Speretoiu, reporter Observator: Pe lângă praline, moşi, oamenii de zăpadă sau brăduţii sunt printre figurinele preferate de cei care vor să ofere un cadou dulce de Crăciun. Pentru acest Moş Crăciun, care măsoară o jumătate de metru, este nevoie de un kilogram şi jumătate de ciocolată.

Un singur angajat face chiar şi 50 de jucării din ciocolată pe zi. Multe dintre minunăţii bucură copii şi oameni mari din ţară şi de peste hotare.

Marie Carels, proprietarul fabricii: Avem clienţi la Timişoara, Bucureşti, Braşov, Târgu Jiu.

Cele mai căutate sunt însă sortimentele speciale de ciocolată, cum ar fi bomboane cu magiun de prune, praline cu ţuică, lavandă sau tot felul de condimente şi fructe confiate. Nu doar numărul comenzilor a crescut în acest an, ci şi preţul dulciurilor. Un kilogram de ciocolată costă 195 de lei, cu 20% mai mult decât în anii trecuţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Fabrica "ascunsă" într-un sat din România unde se întâmplă "miracole" de Crăciun. Produsul se vinde cu 195 de lei pe kg