Antena Meniu Search
x

Cel mai mare angajator din Moldova Nouă îşi va închide fabrica. Sute de oameni vor rămâne șomeri

Cel mai mare angajator din Moldova Nouă a decis să-şi închidă fabrica la finalul lunii martie! Motivul ar fi că nu există forţă de muncă.

Vezi și

Cel mai mare angajator din Moldova Nouă a decis să-şi închidă fabrica la finalul lunii martie! Motivul ar fi că nu există forţă de muncă. Cei 700 de angajaţi care vor rămâne, în curând, pe drumuri, spun că justificarea nu stă în picioare. Pentru simplul motiv că, în zonă, rata şomajului este enormă, iar oameni dispuşi să muncească s-ar putea găsi foarte uşor.

Dintr-un foc, 700 de oameni rămân fără salariu. Moldova Nouă rămâne un punct negru pe harta şomajului, iar localnicii caută strategii în lupta cu sărăcia. 

Angajatorul spune că va închide fabrica din cauza lipsei forţei de muncă. Muncitorii, însă, nu cred varianta asta, având în vedere că zona este plină de şomeri care îşi caută de lucru.

În Moldova Nouă, totul este pustiu. Iar fabricile vechi sunt acum o ruină. Asta în condiţiile în care administraţia locală este dispusă să asigure toate condiţiile investitorilor.

ADRIAN TORMA, primar MOLDOVA NOUĂ

Ei au anunţat că vor închide undeva la finalul lunii martie şi oamenii vor beneficia de salarii compensatorii, între 4 şi 7 salarii. Vrem să oferim toate avantajele pe care le poate da o primărie. Din păcate România uită că trebuie să ne ţinem investitorii.

Şi, pentru că România nu le mai oferă nicio siguranţă, mulţi localnici preferă să lucreze în străinătate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Cel mai mare angajator din Moldova Nouă îşi va închide fabrica. Sute de oameni vor rămâne șomeri