Antena Meniu Search
x

Video Factura uriașă la curent primită de o primărie din Arad: "A fost un șoc". Edilul a desemnat un om care citeşte contorul în fiecare zi

O primărie din Judeţul Arad s-a trezit că are de plătit o factură uriaşă la curent, asta deşi a înlocuit acum câţiva ani sistemul de iluminat stradal cu lămpi led. 160 de mii de lei trebuie să achite Primăria din Zăbrani pentru iluminatul public din ultimele şase luni. Şi nu este singura povară pentru bugetul local. Pentru schimbarea becurilor clasice cu unele cu led, primăria plăteşte firmei care le-a montat în urmă cu trei ani o rată lunară de 38 de mii de lei. 

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 08:28

Vezi și

În 2019, atunci când pe stâlpii de iluminat au fost montate becuri cu led, Primăria Zăbrani spera să facă economie şi ca factura la energie să fie din ce în ce mai mică.

Factura uriașă la curent, primită după regularizare

Cum în ultima perioadă preţurile la energia electrică au explodat, factura primită după regularizare a căzut ca un trăsnet pe autorităţile locale.  

Dănuţ Codrean - primar Zăbrani: Sigur că a fost un şoc. Am primit o factură enormă, din punctul meu de vedere, şi care cu siguranţă ne va crea suficient de multe probleme.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile au montat ceasuri pe fiecare stâlp, pentru a controla consumul

În comuna Zăbrani sunt în total 800 de stâlpi de iluminat, iar la acest consum se adaugă şi cel din instituţiile publice. În încercarea de a face economie, autorităţile au montat ceasuri pe fiecare stâlp, pentru a controla consumul.

De la miezul nopţii şi până dimineaţa, la ora 4.30, becurile sunt stinse pe străzi. 

Dănuţ Codrean - primar Zăbrani: Odată cu aceste măsuri, lumea a fost îngrijorată şi se temea într-un fel de posibilitatea apariţiei hoţilor în zonă. Am convenit ca  în perioada respectivă, patrula poliţiei locale să fie însoţită de un pompier voluntar şi un angajat din cadrul serviciului utilitar gospodăresc.

Ca să ţină consumul sub control, primarul a desemnat un om care citeşte contorul în fiecare zi. 

Dănuţ Codrean - primar Zăbrani: Am constatat că avem un consum de 9000 de kw pe lună. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Localnicii, împovăraţi şi ei de facurile mari la curent, înţeleg că trebuie să strângă cureaua.

Ne-am întors cu 50 de ani în urmă, dacă nu mai mult. Mâine, poimâine dai un salariu întreg pe curent, şi restul, de unde trăim?

Plătim cât putem, cât nu, mai reducem şi noi.

Autorităţile locale încă mai caută soluţii reduce consumul de energie, astfel încât investiţiile demarate în comună ţă nu fie puse în pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Factura uriașă la curent primită de o primărie din Arad: "A fost un șoc". Edilul a desemnat un om care citeşte contorul în fiecare zi