Antena Meniu Search
x

Video Facturi mai mari la energie din toamnă. Peste 5 milioane de români vor fi afectaţi direct

Aproape cinci milioane de familii ar putea plăti facturi mai mari din toamnă. Guvernul ia în calcul să elimine plafonul de 68 de bani pentru cei care au un consum mic la curent, de până în 100 de kWh. Facturile s-ar putea scumpi astfel cu aproape 20%.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 03.08.2023, 19:53

Vezi și

Dacă acum plătim pentru un consum de până la 100 kWh 68 de bani pe kWh, din toamnă am putea plăti mai mult. La o factură de 90 de kWh, spre exemplu, acum plătim 61 de lei, însă o dată cu eliminarea acestui plafon factura ar putea fi cu 11 lei mai scumpă. Treptat, vor fi eliminate şi celelalte plafoane de 80 de bani pe kWh pentru un consum de până la 255 de kWh şi plafonul de 1,30 de lei pentru un consum mai mare.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a avut azi, 3 august, o întâlnire cu reprezentanţii ANRE pe marginea acestui subiect. Tot din toamnă am putea plăti cu 4% mai mult şi pentru energia termică şi asta pentru că TVA-ul în acest caz ar putea creşte de la 4 la 9%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Facturi mai mari la energie din toamnă. Peste 5 milioane de români vor fi afectaţi direct