Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ferma de gâşte, afacere înfloritoare într-o comună din Bihor. Un fermier scoate bani şi din pene

Investiţie redusă şi recuperare rapidă. Pare greu de crezut, dar afacerea există şi în România: ferma de gâşte. Sunt păsări uşor de crescut, cu nevoi simple de hrană şi adăpost. Un român a găsit secretul succesului, însă exportă totul în Ungaria: ouă, pene şi boboci.

de Redactia Observator

la 01.06.2018 , 22:29

Investiţie redusă şi recuperare rapidă. Pare greu de crezut, dar afacerea există şi în România: ferma de gâşte. Sunt păsări uşor de crescut, cu nevoi simple de hrană şi adăpost. Un român a găsit secretul succesului, însă exportă totul în Ungaria: ouă, pene şi boboci. Dacă în străinătate afacerea aduce milioane de euro, la noi abia acum restaurantele încep să introducă preparate din gâscă.

Marius şi Daniel, fiul său, au deschis ferma în urmă cu doi ani. Investiţia a ajuns la aproape 30 de mii de euro, au fost bani împrumutaţi. Au cumpărat atunci peste 3000 de gâşte pe care le cresc la ferma lor din comuna Tinca, judeţul Bihor. Marele lor regret este că ajung să vândă totul peste hotare. 

Marius Ştefan, tatăl proprietarului:

Vezi și

Săptămânal se duc ouăle pentru incubaţie, iar bobocii care rezultă după 4 săptămâni de incubaţie sunt valorificaţi toţi în Ungaria. Vă daţi seama ce înseamnă să ducem în fiecare săptămână 45.000 de ouă în Ungaria la o distanţă de 130 de kilometri.

Abia acum familia începe să se bucure de profit. Speră ca în următorii ani să rămână totul în ţară. 

Marius Daniel Ştefan, proprietarul fermei:

Aş vrea să extind ferma şi posibil încă o fermă pentru carne, gâşte pentru carne şi de ce nu o staţie de incubat şi în viitorul apropiat mi-aş dori şi un abator, în România nu există abator.

Au primit laude chiat şi de la Chef Scărlătescu. Acesta a postat un filmuleţ cu gâştele, iar urmăritorii au fost încântaţi. 

De cealaltă parte, restaurantele din Băile Felix, staţiune aflată la o aruncătură de băţ, cumpără carne de gâscă din supermarketuri.

Bucătarul găteşte o dată la câteva zile carne de gâscă, pentru că nu este foarte căutată.

Mariana Baciu, bucătar:

Se poate servi cu diferite garnituri, cartofi la cuptor, legume, piure de cartofi şi se poate asezona cu salată de sezon.

100 de mii de ouă ies pe porţile fermei din Tinca în fiecare an. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Ferma de gâşte, afacere înfloritoare într-o comună din Bihor. Un fermier scoate bani şi din pene