Antena Meniu Search
x

Video Fermierii români nu dau doi lei pe kg de porumb din România şi merg în Ucraina, în plin război. Cu cât îl cumpără de peste graniţă

Fermierii din Moldova se luptă cu seceta şi scumpirile. Aşa că nici războiul nu-i mai sperie. Oamenii s-au organizat şi au pornit spre Ucraina pentru a cumpăra cereale mai ieftine din ţara vecină, bombardată de ruşi. Spun că merită riscul: au cu ce să hrănească animalele şi fac economii importante.  

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 19:36

Vezi și

Fermierii se luptă cu lipsa de furaje, dar si cu scumpirile, aşa că la vremuri disperate au găsit soluţii disperate.

Seceta şi preţurile mari i-au adus la disperare pe fermieri

Merg în Ucraina unde, e drept că e război, dar kilogramul de porumb costă doar 90 de bani, nu doi lei cât dau în ţară. O asociaţie de crescători de animale din Vaslui a bătut palma cu ucrainenii pentru un prim transport.

Ion Agafiței , pres. AJCOC Vaslui: Este foarte puţin, de proastă calitate şi foarte scump. În Ucraina l-am găsit la jumătate de preţ. Acum nu prea găsim şoferi. Le e cam frică să meargă. Noi am vorbit la nivel de Moldova în jur de 2.000 de tone. Altfel nu avem cu ce scoate oile. Mor până în primăvară dacă nu le aducem porumb.

Pe acelaşi subiect

Direcţia judeţeană de agricultură nu e impresionată de drama femierilor. Avem porumbul nostru neaoş. O fi mai scump, dar e nevoie de solidaritate naţională.

Gigel Crudu, director DJA Vaslui: Probabil că este un preţ mai mic în Ucraina. Însă, cred că ar trebui să facă front comun cu producătorii din judeţul nostru şi să se susţină unii pe ceilalţi.

Transporturile de cereale din Ucraina s-ar putea înmulţi de azi, o dată cu redeschiderea Vămii de la Vicovu de Sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Fermierii români nu dau doi lei pe kg de porumb din România şi merg în Ucraina, în plin război. Cu cât îl cumpără de peste graniţă