ANAF schimbă tactica! Îi caută pe milionari după piscina din curte
Piscina îi dă de gol pe milionarii care îşi ascund veniturile. FISC-ul a ieşit din nou la vânătoare. Caută semnele de bogăţie pentru a ajunge la averea ascunsă. Ori, o piscină e semn clar de bunăstare.
Piscina îi dă de gol pe milionarii care îşi ascund veniturile. FISC-ul a ieşit din nou la vânătoare. Caută semnele de bogăţie pentru a ajunge la averea ascunsă. Ori, o piscină e semn clar de bunăstare.
În Nordul Capitalei, se lucrează de zor. A venit vara, iar proprietarii de vile vor să aibă acasă propriul parc acvatic. O imagine din satelit dezvăluie o mică Veneţie.
Andreea Gurban, reporter Observator:
Ne aflăm într-un cartier rezidenţial din zona Pipera, unde aici putem găsi vila şi piscina. Numai cei cu dare de mână îşi pot permite o astfel de achiziţie, cu atât mai mult cu cât construcţia unei piscine se ridică chiar şi la 150.000 de euro, iar întreţinerea costă 50.000 de euro.
Pe întreg anul, pentru că sunt români care vor să aibă şi iarna piscină încălzită. Întreţinerea pentru cele din aer liber, pleacă de la 100 de euro pe lună.
Adrian Dumitrică, patron firmă de piscine:
Dotările unei piscine sunt, în primul rând, sistemul de filtrare, un sistem de iluminare, sistem de dozaj automat, mai nou folosim şi sisteme cu electroliza sării.
Nu e de mirare că cei care şi-au permis un astfel de răsfăţ au intrat şi în vizorul inspectorilor de la ANAF, care bănuiesc că sunt milionari care îşi ascund veniturile. Aşa că verifică averea pe care o lasă la vedere, pentru a ajunge în subteranele depozitelor bancare.
Eugen Şerban, director ANAF:
Ne uităm cum şi-au cheltuit banii, ce şi-au cumpărat, multe cazuri le avem de creditări cu societăţi comerciale. Este o metodă care arată un fenomen cel puţin bizar.
Nu este cazul lui Cristian Ţânţăreanu, un milionar celebru care e proprietar în paradis. Nu-şi ascunde bogăţia. La Corbeanca, a investit doar 25.000 de euro într-una dintre cele 4 piscine. În lunile de vară, întreţinerea costă 400 de euro, iar iarna costurile se dublează.
Cristian Ţânţăreanu, om de afaceri:
Nu recomand nimănui să îşi facă piscină, pentru că e bătaie de cap! Domnule, e un lux, dar e un lux care nu merită! Aici, de exemplu, avem nişte cascade, nişte arteziene, că dau bine aşa ambiental, nişte de alea de masaj, sunt nişte jeturi puternice, aparate contra curent.
La finalul anului 2016, 4.500 de piscine erau construite în România, iar până la acest moment sunt mai multe cu peste 20 la sută mai multe. Cheltuilele ar putea ajunge la 6 milioane de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰