Antena Meniu Search
x

Ford vrea să înceapă producția de "oţel verde" în Europa începând cu 2030. Compania vrea să își reducă la zero emisiile până în 2035

 Subsidiara din Ţările de Jos a Tata Steel intenţionează să furnizeze oţel verde fabricilor Ford din Europa, după 2030, conform unui acord preliminar semnat marţi de cele două companii, transmite Reuters. Compania intenţionează să înceapă producerea de oţel verde, sau oţel făcut fără utilizarea combustibilor fosili, în 2030, la uzina sa din Ijmuiden, Ţările de Jos, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 25.10.2022, 14:33

Ford vrea să înceapă producția de "oţel verde" în Europa începând cu 2030. - Profimedia

Ford "vrea să aibă o cantitate importantă de oţel verde şi luăm măsuri astfel încât să-l putem livra", a afirmat într-un interviu Hans van den Berg, directorul general al subsidiarei Tata Steel din Ţările de Jos. Memorandumul de înţelegere semnat între Tata şi divizia Ford din Europa nu obligă Ford să cumpere o cantitate specificată de oţel la un preţ specificat, a adăugat şeful subsidiarei Tata Steel din Ţările de Jos.

Separat, Ford a anunţat că a semnat Memorandumuri de înţelegere cu Tata, ThyssenKrupp şi Salzgitter pentru livrarea de oţel cu un conţinut scăzut de carbon, pentru noul crossover electric, care ar urma să fie produs la Koln din 2023.

Acordurile vor ajuta compania să-şi îndeplinească obiectivul de a avea până în 2035 zero emisii la facilităţile sale din Europa, pe segmentul logistic şi al furnizorilor, a informat într-un comunicat Ford.

"Cheia o reprezintă îmbunătăţirile în lanţurile noastre de aprovizionare, iar folosirea oţelului neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon va reprezenta un pas major spre reducerea amprentei de CO2 a vehiculelor noastre", a afirmat Sue Slaughter, directorul de achiziţii al diviziei Ford din Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Ford vrea să înceapă producția de "oţel verde" în Europa începând cu 2030. Compania vrea să își reducă la zero emisiile până în 2035