Antena Meniu Search
x

Francezii vor ca Musk să deschidă o Gigafabrică în țara lor. Miliardarul le-a promis recent că va face "investiţii semnificative"

Franţa vrea ca Tesla, firma condusă de Elon Musk, să construiască viitoarea sa fabrică de celule de baterii - gigafactory - în ţară, a declarat pentru CNBC ministrul pentru Tranziţia Digitală, Jean-Noel Barrot, transmite Reuters. Franţa curtează producătorul chinez de vehicule electrice BYD şi Tesla pentru a construi uzine în ţară, au declarat anterior oficialii francezi pentru Reuters, citați de Agerpres.

de Adrian Popovici

la 15.06.2023, 10:54

Întâlnirea dintre Emmanuel Macron, președintele Franței, și Elon Musk, CEO-ul producătorului de mașini electrice Tesla
Franța vrea să atragă producătorii de mașini electrice. Elon Musk a promis recent că va face "investiţii semnificative" în această țară - Profimedia

"Va fi grozav să avem o unitate Tesla în Franţa. Se depun multe eforturi şi multă energie pentru a ne asigura că acest lucru este posibil şi poate avea loc. Am investit de asemenea în întregul sector al bateriilor electrice şi vom încerca să-l convingem (pe Elon Musk) că Franţa este cel mai bun loc posibil din Europa pentru a înfiinţa viitoarea fabrică Tesla", a afirmat Jean-Noel Barrot.

Luna trecută, Musk s-a întâlnit cu preşedintele Emmanuel Macron şi cu ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, şi s-a declarat încrezător că Tesla va face "investiţii semnificative" în Franţa în viitor, dar nu a prezentat un calendar.

"Niciun anunţ astăzi, dar sunt extrem de impresionat de preşedintele Macron şi de Guvernul francez şi de cât de bine am fost primit", declara în mai Musk. Anterior Franţa a încercat să-l convingă pe Musk să construiască aici prima uzină din Europa, dar a câştigat Germania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Francezii vor ca Musk să deschidă o Gigafabrică în țara lor. Miliardarul le-a promis recent că va face "investiţii semnificative"