Antena Meniu Search
x

Elon Musk nu vrea să-şi lase companiile pe mâinile copiilor săi: "Ar fi o greşeală"

Miliardarul american Elon Musk a mărturisit că nu are de gând să-şi lase companiile pe mâna copiilor săi, prea curând, scrie Business Insider.

de Redactia Observator

la 24.05.2023, 12:26

Elon Musk nu vrea să-şi lase companiile pe mâinile copiilor săi: "Ar fi o greşeală"
Elon Musk nu vrea să-şi lase companiile pe mâinile copiilor săi: "Ar fi o greşeală" - Profimedia Images

Musk a declarat că a identificat deja persoane care ar putea prelua conducerea companiilor sale, în cazul în care el va deveni indisponibil. Fondatorul Tesla şi SpaceX nu crede că predarea companiilor sau rolurilor decizionale propriilor copii ar fi o strategie bună. „Cu siguranță nu sunt de acord să predau automat o parte din companii copiilor mei. Cred că este o greşeală”.

Musk are nouă copii, cel mai mare având deja 19 ani. Miliardarul este adesea văzut, la evenimente, alături de fiul de 3 ani, X AE A-XII. Însă, nu este la fel de apropiat de toţi moştenitorii săi. Anul trecut, fiica sa cea mai mare a început demersurile pentru a-şi schimba numele.  “Nu vreau să mai am nicio legătură cu tatăl meu biologic”, a declarat ea pentru Reuters. 

Musk, care deține cinci companii, a declarat că "succesiunea este una dintre cele mai dificile probleme odată cu înaintarea în vârstă". Americanul i-a instruit deja pe membrii consiliului de administrație de la companiile sale cu privire la ce oameni şi-ar dori să-i preia atribuţiile executive. 

Planul de succesiune pus la cale de Musk

Pe acelaşi subiect

"Există anumite persoane despre care le-am spus membrilor Consiliului de administrație: "Uite, dacă ceva se întâmplă cu mine în mod neașteptat, aceasta este recomandarea mea. Deci, în orice situaţie, recomandările mele sunt clare". 

Planul de succesiune al lui Musk pentru companiile sale, în special pentru Tesla, a intrat în lumina reflectoarelor de când a cumpărat Twitter, în octombrie 2022. Decizia a stârnit îngrijorări din partea mai multor investitori care se temeau că miliardarul ar putea deveni distras de noul său rol.

Cel mai recent, mai mulți investitori Tesla au trimis o scrisoare deschisă membrilor consiliului de administrație al companiei, cerând ca miliardarul să fie "ţinut în frâu". Însă, aceste îngrijorări par să se fi estompat după ce Elon Musk a anunţat că a ales un nou CEO pentru platforma socială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Elon Musk nu vrea să-şi lase companiile pe mâinile copiilor săi: "Ar fi o greşeală"