Antena Meniu Search
x

Video Fructul cu care un fermier român a dat lovitura. Temperaturile neobişnuit de ridicate îi permit lui Dănuţ să-şi valorifice cultura chiar şi iarna

În prag de sărbători, în Buzău, unii producători au primit deja cel mai frumos cadou. Şi nu de la Moş Crăciun, ci de la vremea capricioasă din ultima perioadă. Un producător de fructe de pădure culege și în această perioadă zmeură din cultura pe care o are în spatele casei. Şi cum dar din dar se face rai, fermierul o valorifică astfel încât fructul stă acum la loc de cinste pe rafturile magazinelor din zonă. 

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 08:14

Vezi și

''Planta fructifică în continuare dacă timpul ar mai fi călduţ. Încălzirea globală se cunoaşte pentru că, consider eu, cel puţin un grad îl câştigăm în fiecare an."

El este Dănuţ Panait, unul dintre cei mai mari producători de fructe de pădure din Buzău. Butaşii de zmeur îi aduc în luna decembrie cele mai dulci, aromate şi râvnite fructe.  

Dănuţ Panait, fermier: Practic şi noi suntem surprinşi. Ne confruntăm cu aceste temperaturi care practic sunt anormale. 

De altfel, zmeura îşi schimbă consistenţa şi gustul în funcţie de temperaturile la care se dezvoltă. 

Pe acelaşi subiect

Dănuţ Panait, fermier: Ea are aceleaşi proprietăţi însă gustul e modificat. Adică e puţin mai fad, e mult mai acrişoară decat în mod normal. 

Fermierul se bucură de profit chiar şi în decembrie

Costel Vânătoru, director Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău: Practic, ceasul lor biologic a fost dereglat şi atunci sigur apar aceste anomalii pe care le vedem acum. Iarna, toamna târzie când trebuia ca pomii să fie în repaus, vedem ici colo pomi înfloriţi. Specii care înfloresc. Specii care rodesc acum. 

Zmeura de decembrie îi aduce şi profit fermierului buzoian care are acum contract de livrare cu mai multe lanţuri de magazine, dar şi câteva cofetării din oraş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Fructul cu care un fermier român a dat lovitura. Temperaturile neobişnuit de ridicate îi permit lui Dănuţ să-şi valorifice cultura chiar şi iarna