Antena Meniu Search
x

Gazprom, livrări reduse de gaze către România cu 90%. Directorul Transgaz: "Nu e nimic grav, doar lipsa de cerere. Nu avem probleme la iarnă"

Ruşii de la Gazprom au redus joi, 18 august, livrările de gaze către România cu aproape 90%. Mai exact, scăderea a fost de la o medie de peste 3 milioane de metri cubi pe zi, la 300.000 de metri cubi, potrivit Europa Liberă.

de Redactia Observator

la 18.08.2022, 20:11

Gazprom, livrări reduse de gaze către România cu 90%. Directorul Transgaz: "Nu e nimic grav, doar lipsa de cerere. Nu avem probleme la iarnă"
- Shutterstock

Gazele din Rusia ajung în ţara noastră prin gazoductul Turkstream, via Bulgaria. Aici au fost cele mai drastice reduceri de debit. Cea mai mare parte a cantităţii de gaze care a intrat astăzi în România a fost prin Ungaria. Potrivit specialiştilor, prin gazoductul Turkstream, intrau în medie între 8 şi 9 milioane de metri cubi de gaze, dar nu toată cantitatea era stocată în România.

Ion Sterian, directorul TransGaz România, spune că nu avem motive de îngrijorare în ciuda acestei decizii a Gazprom a reduce substanţial debitul. "Nu s-a întâmplat nimic grav. Probabil din lipsa cererii de pe piața românească. Companiile nu au mai cumpărat gaze pentru azi. Nu sunt probleme. Sunt contracte confidențiale și nu avem acces la ele", a declarat Ion Sterian. Acesta a mai precizat că depozitele de gaze ale României sunt pline până la 67%, iar producţia de gaze din Marea Neagră va creşte cu un milion de metri cub de gaze pe zi.

Mai mult, România produce pe perioada verii mai mult gaz decât poate consuma, iar o iarnă fără temperaturi extrem de scăzute ar face ca ţara noastră să nu aibă nevoie de nici măcar un metru cub de gaz luat din import.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Gazprom, livrări reduse de gaze către România cu 90%. Directorul Transgaz: "Nu e nimic grav, doar lipsa de cerere. Nu avem probleme la iarnă"