Antena Meniu Search
x

Gigantul german Rheinmetall poate cumpăra Automecanica Mediaş. Tranzacţie autorizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că a autorizat preluarea companiei Automecanica Mediaş SRL şi subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaş SRL de către producătorul german de armament Rheinmetall Landsysteme GmbH. Romarm şi Rheinmetall vor construi în ţară şi o fabrică de pulberi pentru proiectile de război cum ar fi gloanţe, obuze şi rachete.

de Redactia Observator

la 30.04.2024, 14:04

Gigantul german Rheinmetall poate cumpăra Automecanica Mediaş. Tranzacţie autorizată de Consiliul Concurenţei
Gigantul german Rheinmetall poate cumpăra Automecanica Mediaş. Tranzacţie autorizată de Consiliul Concurenţei - autm.ro

Operaţiunea prin care Rheinmetall Landsysteme GmbH intenţionează să preia compania Automecanica Mediaş SRL şi subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaş SRL, a fost autorizată de Consiliul Concurenţei.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis marţi Agerpres, această tranzacţie "nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal".

Ce produc Rheinmetall şi Automecanica Mediaş

Rheinmetall Landsysteme GmbH, Germania, face parte din grupul Rheinmetall, grup tehnologic integrat, care dezvoltă şi comercializează componente, sisteme şi servicii pentru industria militară şi cea civilă.

Pe acelaşi subiect

Automecanica Mediaş SRL este un producător de componente din oţel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oţelării şi confecţii metalice, scări metalice interioare şi exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum şi proiectare personalizată şi producţie de piese şi componente din oţel, oţel inoxidabil şi aluminiu.

"Includerea Automecanica Mediaş în familia Rheinmetall marchează o etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenţei Grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la întărirea capacităţilor defensive ale UE şi NATO pe flancul estic al Europei", a transmis în februarie Armin Papperger, directorul executiv al Rheinmetall.

În decembrie 2023, Rheinmetall a încheiat un contract de 328 milioane euro cu statul român, care prevede modernizarea sistemelor de apărare antiaeriană a ţării. Oficialii companiei spun că Rheinmetall colaborează cu Automecanica Mediaş din 2022, când cele două companii şi-au unit forţele pentru a opera o unitate de întreţinere şi reparaţii pentru vehicule militare în Satu Mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Gigantul german Rheinmetall poate cumpăra Automecanica Mediaş. Tranzacţie autorizată de Consiliul Concurenţei