Antena Meniu Search
x

Video Grija zilei de mâine ne ţine departe de lectură. Doar 1 din 3 români a citit o carte în ultimul an

Peste 11 milioane de români, adică mai bine de jumătate din populaţia ţării, nu au citit nici măcar o carte în ultimul an, o arată un studiu recent realizat de Institutul Naţional de Statistică. 

de Adrian Obreja

la 17.09.2023, 10:02

Vezi și

Adrian Obreja, reporter Observator: "Peste jumătate dintre români nu au citit nici măcar o carte în ultimul an, iar printre motive se numără lipsa timpului şi dezinteresul pentru lectură, asta arată ultimul studiu al INS. Cei mai dezinteresați de lectură sunt cei cu vârste cuprinse între 65 şi 74 de ani. Dacă vorbim despre cei cu vârste între 25 şi 49 de ani, ei au declarat că nu au timp să citească, grija zilei de mâine şi asigurarea unui trai decent sunt principalele activităţi pentru care nu mai există timp de citit. Dacă vorbim despre bărbaţi şi femei, studiul arată că acestea sunt mai interesate de citit. Dacă vorbim despre rural şi urban, numărul celor care au citit o carte este de 2,3 ori mai mare la oraşe decât la sate. Doar 1 din 3 persoane a citit o carte în ultimul an."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Grija zilei de mâine ne ţine departe de lectură. Doar 1 din 3 români a citit o carte în ultimul an