Gropile din Autostrada Soarelui mai așteaptă doi ani pentru a fi reparate
Autostrada Soarelui pare o misiune imposibilă pentru autorităţi şi şoferi. Dacă speraţi că vara viitoare o să mergeţi pe litoral pe un drum refăcut, veştile nu sunt deloc bune. Marea asfaltare, programată să înceapă în această toamnă, se amână. Între timp, plombele din carosabil au plombe.
Autostrada Soarelui pare o misiune imposibilă pentru autorităţi şi şoferi. Dacă speraţi că vara viitoare o să mergeţi pe litoral pe un drum refăcut, veştile nu sunt deloc bune. Marea asfaltare, programată să înceapă în această toamnă, se amână. Între timp, plombele din carosabil au plombe. Iar în crăpăturile din asfalt creşte iarbă. Din birourile de la transporturi, situaţia nu este atât de rea.
În prag de iarnă, primii 40 de kilometri din autostrada Soarelui arată cum nu se poate mai rău. Plombe peste plombe, petice şi gropi.
Ar fi trebuit să găsim utilaje şi muncitori. Puţinii angajaţi aleargă printre maşini şi se ocupă de reparaţii minore. În schimb, au fost montate indicatoarele care limitează viteza la 80 de kilometri pe oră.
Privite de sus, gropile şi denivelările sunt adevărate obstacole pentru şoferi. În vară, plăcile de beton au cedat şi s-au umflat de mai multe ori. Au fost reparate cu plombe. Atunci, compania de drumuri anunţa că adevăratele lucrări de asfaltare vor începe în această toamnă.
- Cum schimbă un proiect pilot din Brăila viețile tinerilor cu dizabilități. Alex are autism, dar a descoperit că...
- Şeful FMI pentru Europa: BCE ar trebui să mai reducă dobânda de referinţă o singură dată în 2025
- Românii care au investit în aur au tras lozul câştigător. Expert: "A rămas singura marfă sigură"
- Rabla 2025. Valoarea ecotichetului pentru mașini electrice s-a majorat
- Pensiile magistraţilor pot costa România 660 de milioane de euro din PNRR. Modificările adoptate ar putea pica la CCR
Trei luni mai târziu, nici contractul nu s-a semnat, nici frezarea nu a început. Va începe în martie, este noua promisiune. Asta dacă licitaţia nu va fi contestată.
Doi ani și zeci de milioane
În varianta optimistă, lucrarile vor dura doi ani şi vor costa aproape 30 de milioane de euro. Se va munci doar primăvara şi toamna, iar tronsonul Bucureşti Constanţa va fi primul reparat. Abia din 2020 va fi refăcut şi cel către Capitală.
Dacă lucrările vor fi în sfârşit realizate, compania de drumuri se laudă că va cere o garanţie de 3 ani din partea constructorului.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Fii primul care comentează