Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Hotelierii de pe litoral vor să rezolve criza de angajați cu sezonieri străini

A început sezonul profiturilor pentru patronii de pe litoral, dar şi vânătoarea de personal. Pentru al doilea an consecutiv, hotelierii, dar şi managerii de restaurante şi baruri se plâng de una dintre cele mai grave crize de lucrători cu care s-au confruntat până acum.

de Redactia Observator

la 28.04.2019 , 23:37

A început sezonul profiturilor pentru patronii de pe litoral, dar şi vânătoarea de personal. Pentru al doilea an consecutiv, hotelierii, dar şi managerii de restaurante şi baruri se plâng de una dintre cele mai grave crize de lucrători cu care s-au confruntat până acum. Se caută cu miile ospătari, barmani, dar şi bucătari. În lipsa unor soluţii, mulţi au adus angajaţi de pe alte continente.

Joseph s-a născut în Egipt, dar a crescut în Italia. Acolo a învăţat şi secretele uneia dintre cele mai iubite bucătării din lume. A fost suficient să lucreze o singură dată într-un restaurant de pe litoralul românesc pentru a reveni, spune el. Şi ne mai mărturiseşte un lucru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Salariile mai mici faţă de alte domenii îi fac pe cei mai mulţi români să fugă de job-urile de pe litoral. Aşa că patronii fac tot posibilul să atragă oameni ca Joseph în România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În plus, mulţi tineri caută un loc de muncă permanent. Ceea ce patronii de la malul mării nu le pot oferi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Andrei este unul dintre ei. Contabil de profesie, a venit tocmai din Târgu Jiu, să fie ospătar pe litoral.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O cameristă la un hotel de lux în Mamaia poate ajunge şi la 2.500 de lei pe lună, iar un bucătar poate câştiga şi 4 mii de lei. Ospătarii îşi completează salariul, care porneşte de la 2000 de lei, cu bacşişuri. Nici măcar nu e nevoie de experienţă, pentru un job sezonier.

Angajatorii ar mai avea nevoie de cel puţin cinci mii de salariaţi pe litoral.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Hotelierii de pe litoral vor să rezolve criza de angajați cu sezonieri străini