Antena Meniu Search
x

Hotelierii de pe litoral speră în reguli mai flexibile după ridicarea restricțiilor

Litoralul a fost scăldat, astăzi, într-o linişte apăsatoare. În loc să îşi calculeze profitul, hotelierii au protestat online, în lipsa unor strategii clare din partea autorităţilor. Speră ca după 15 mai restricţiile să fie mai flexibile, iar turismul să aibă parte de o gura de oxigen.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.05.2020, 00:49

Vezi și
  • Sute de angajați din turism au protestat online.
  • Protestatarii spun că e nevoie de măsuri urgente de sprijin.

În Neptun, pe plajă, nu răsună muzica, ci doar lătratul câtorva câini. Iar localurile, care altădată erau pline până la refuz, sunt acum pustii.

Aceeaşi imagine o întâlnim şi pe faleza Cazinoului din Constanţa, locul unde de obicei sute de turişti făceau şedinţe foto pentru reţelele de socializare. Acum doar câte un localnic se mai bucură de mare.

În Costineşti, altădată un furnicar, se mai aud doar valurile mării. Pe aleea centrală, peisajul este dezolant. Toate barurile şi restaurantele au tras obloanele.

Managerii încearcă disperaţi să schimbe acest tablou şi să readucă turiştii pe litoral. Au propus autorităţilor o serie de reguli pentru ca restaurantele să deschidă după 15 mai.

Distanta dintre mese trebuie sa fie de 1,5 m - 2. Nu vor putea sta mai mult de 8 persoane, iar angajatii vor purta in mod obligatoriu masti si manusi si li se va lua temperatura de fiecare data cand vor intra in tura.

Dragoş Răducanu, preşedintele FPTR Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc: Aşteptăm şi noi cu nerăbdare ca o parte din propunerile noastre să fie luate şi trecute în nişte regulamente, în nişte proceduri care să fie publice şi asumate.

În lipsa unor răspunsuri concrete din partea autorităţilor, 800 de angajaţi din turism au protestat online zilele acestea. Au vrut să atragă atenţia Guvernului că e nevoie de măsuri urgente pentru sprijinirea acestui domeniu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Hotelierii de pe litoral speră în reguli mai flexibile după ridicarea restricțiilor