Antena Meniu Search
x

Câți oameni au fost prinși cu droguri în minivacanța de 1 Mai, la festivalurile de pe litoral

Litoralul românesc a fost o destinaţie preferată de mulţi pentru a petrece minivacanţa de 1 Mai, iar pe măsură ce distracţia se apropie de final în urmă rămâne un bilanţ îngrijorător. Drogurile au fost la mare căutare la malul ării, unde petrecerile şi muzica de la festivaluri au ţinut zi şi noapte în acest weekend. În ultimele patru zile, 125 de persoane au fost depistate de jandarmii constănţeni cu droguri asupra lor la festivalurile de pe litoral. În aces weekend, ofiţerii au găsit kilograme de droguri la percheziţii şi au descoperit un fenomen nou: traficanţii străini au adus pe piaţă droguri noi, unele intrate recent pe lista substanţelor interzise. Printre cele mai populare stupefiante este şi cocaina roz, considerată un drog de lux.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 01.05.2023, 16:01

Prinși la festival, cu droguri asupra lor, în minivacanța de 1 Mai
Prinși la festival, cu droguri asupra lor, în minivacanța de 1 Mai

Ofiţerii Antidrog au făcut nopţi albe pe litoral. Sunt cu ochii pe toţi cei care confundă distracţia cu consumul de stupefiante. O mulțime de tineri s-au trezit de la petrecere direct în duba poliţiei. De cealaltă parte, sunt filaţi şi cei care împrăştie drogurile. Unii traficanți au venit pe litoral de 1 Mai special pentru a vinde substanţe interzise. 

Minivacanța de 1 Mai: bilanț pe litoral

Gruparea Mobilă de Jandarmi "Tomis" Constanţa a transmis luni, printr-un comunicat de presă că nu au fost înregistrate incidente de ordine publică la festivalurile de pe litoral. "Măsurile proactive şi dispozitivul preventiv integrat de ordine publică din zona festivalurilor au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranţă a accesului, precum şi gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale. Obiectivul de prevenire a fost atins şi nu au fost înregistrate incidente de ordine publică", se arată în comunicat.

Sursa citată a precizat astfel, în cele patru zile de desfăşurare ale Festivalului Beach, Please! din Costineşti, peste 85.000 de tineri au petrecut, în siguranţă, alături de artiştii favoriţi. "Având în vedere că în staţiunile de pe litoral se organizează în continuare evenimente publice de amploare, precum festivalul Sunwaves 30 din Mamaia care va dura până pe 3 mai, forţele de ordine rămân la datorie pentru a se asigura că sunt respectate condiţiile de siguranţă pentru participanţi", a mai menţionat Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis.

Pe acelaşi subiect

Amenzi de 44.580 lei în Constanța

De asemenea, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi jandarmii au aplicat 103 amenzi în valoare de 44.580 lei (dintre care 89 de sancţiuni aplicate la regimul rutier, potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice si 13 sancţiuni potrivit LG. 61/ 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială) şi un avertisment.

Totodată, poliţiştii rutieri au depistat şapte persoane care conduceau autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice. "În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 125 de persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere", a mai precizat Gruparea Mobilă de Jandarmi.

Aceasta a mai precizat că 297 de persoane prezente la festivaluri au avut nevoie de îngrijiri medicale, 84 suferind diverse traumatisme. De asemenea, 12 persoane, dintre care trei minori, au avut nevoie de investigaţii suplimentare şi au fost transportate la spital, majoritatea cu diverse traumatisme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Evenimente » Câți oameni au fost prinși cu droguri în minivacanța de 1 Mai, la festivalurile de pe litoral