Antena Meniu Search
x

Huawei Mate 10 Pro, interzis în Statele Unite. Avertismentul CIA şi FBI privind smartphone-ul anului 2017

Huawei Mate 10 Pro a fost cel mai important smartphone lansat de Huawei anul trecut, iar mulți l-au apreciat ca fiind "telefonului anului 2017".

Huawei Mate 10 Pro a fost cel mai important smartphone lansat de Huawei anul trecut, iar mulți l-au apreciat ca fiind "telefonului anului 2017", datorită materialelor premium folosite, a performanțelor tehnice, dar și a duratei bateriei.

În ciuda aprecierilor primite după lansare, se pare că americanii nu au fost deloc impresionați.

Astfel, la două luni de la lansare, Huawei se confruntă cu probleme în a vinde noile flagship-uri pe teritoriul SUA.

Pe acelaşi subiect

De ce nu se vinde Huawei Mate 10 Pro în Statele Unite

În 2014, celor de la Huawei le-a fost interzis să participe la licenţele pentru contracte guvernamentale, iarîn ianuarie operatorul american AT&T a renunţat în ultima clipă să vândă smartphone-ul Huawei Mate 10 Pro, ca urmare a unor presupuse presiuni politice.

Miercuri, șefii celor mai mari şase agenţii de inteligenţă din SUA le-au recomandat americanilor să evite telefoanele produse de ZTE şi Huawei.

Șefii NSA, CIA şi FBI au emis o comunicare prin care avertizează cu privire la riscurile folosirii acestor dispozitive.

Huawei Mate 10 Pro, smartphone-ul interzis in Statele Unite

Teorii ale conspirației?

Şeful FBI, Chris Wray, a spus că guvernul american este foarte îngrijorat din cauza riscurilor de securitate pe care răspândirea produselor unor companii fidele unui regim politic care nu împărtăşeşte aceleaşi valori democratice le poate reprezenta.

Wray susține că aceste companii au capacitatea de a fura şi modifica informaţiile în mod fraudulos, creând terenul propice pentru spionaj.

În prim planul acestui scandal e Huawei, companie a cărei divizie de smartphone-uri a crescut foarte mult în ultimii ani.

Şefii agenţiilor americane avertizează că fondatorul Huawei este un fost membru al unei divizii a guvernului chinez, numită Armata de Eliberare a Poporului Chinez.

Huawei răspunde acestor acuzații argumentând că guverne şi utilizatori din 170 de ţări folosesc telefoanele companiei şi că acestea nu reprezintă un risc de securitate mai mare decât orice alt producător din domeniu.

La începutul anului, senatorul american Mike Conaway a prezentat un proiect de lege intitulat Actul pentru Apărarea Comunicărilor Guvernamentale.

Dacă va fi adoptat, printre altele, acesta va interzice angajaţilor guvernamentali să folosească produse comercializate de Huawei sau ZTE.

Huawei, acuzată că a măsluit review-uri

Tot în America, Huawei e acuzată că a motivat utilizatorii să scrie review-uri false pentru Huawei Mate 10 Pro, pentru a-l vinde în Statele Unite.

La această oră, Huawei Mate 10 Pro e disponibil pentru precomandă pe Best Buy, fără ca cineva să fi intrat în posesia lui.

Cu toate acestea, telefonul Huawei Mate 10 Pro se bucură de 108 review-uri pozitive.

Valul de laude a fost creat de Huawei prin intermediul unui concurs promovat pe Facebook, prin intermediul paginii oficiale a brandului.

Chinezii au încurajat membrii unui grup cu peste 60.000 de utilizatori să posteze comentarii pozitive pe pagina de precomandă a telefonului de pe BestBuy.

În funcție de cât de inspirate vor fi argumentele respective, va fi desemnat un câștigător care va putea testa un Mate 10 Pro.

Important de reținut este că persoana respectivă nu va rămâne în posesia aparatului.

Postarea a declanșat un val de comentarii care par a fi review-uri pozitive pentru Huawei Mate 10 Pro. 103 dintre cele 108 comentarii au apărut după data de 31 ianuarie, când a fost anunțat concursul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Huawei Mate 10 Pro, interzis în Statele Unite. Avertismentul CIA şi FBI privind smartphone-ul anului 2017