Antena Meniu Search
x

IBM se pregătește să concedieze aproape 4.000 de angajați, la doar câteva zile după anunțurile similare ale Microsoft și Google

IBM a anunțat că va concedia 3.900 de angajați, asta ca parte a unei regândiri a strategiei pe termen scurt care implică vânzarea unei părți din active, dar și pe fondul unor rezultate financiare dezamăgitoare. În plus, după cum notează Reuters, noile cifre diminuează optimismul. În ceea ce privește viitorul corporației, directorul financiar, James Kavanaugh, a explicat că aceasta va continua să facă angajări în domeniile de cercetare și dezvoltare. Această decizie vine după ce Microsoft și Google au luat decizii asemănătoare în așteptarea unor probleme economice majore.

de Adrian Popovici

la 26.01.2023, 10:58

IBM
IBM se pregătește să concedieze aproape 4.000 de angajați, la doar câteva zile după anunțurile similare ale Microsoft și Google - Profimedia

Primele informații oferite de IBM indică faptul că aceste concedieri vor viza angajații unor subsidiare: Kyndryl și Watson Helath și ar urma să genereze costuri de aproximativ 300 de milioane de dolari în perioada ianuarie - martie 2023. Decizia pare a fi motivată de scăderea cu 2% pe piețele de tranzacționare extinse a acțiunilor companie, dar și a scăderii fluxului de numerar al acestei companii.

"Se pare că piața este dezamăgită de proporțiile reducerilor de personal anunțate, care au reprezentat doar 1,5% din forța sa de muncă", a declarat Jesse Cohen, analist senior la Investing.com. "Investitorii au sperat la măsuri mai dure de reducere a costurilor", a adăugat acesta.

De la Big Tech la unele dintre cele mai mari instituții financiare de pe Wall Street, companiile americane au avut câștiguri diminuate  și au redus costurile pentru a face față mai bine crizei economice globale. Fluxul de numerar al IBM pentru 2022 a fost de 9,3 miliarde de dolari, sub ținta sa de $10 miliarde de dolari, din cauza nevoilor de capital de lucru mai mari decât se aștepta.

Compania prognozează, de asemenea, o creștere anuală a veniturilor la jumătatea cifrelor obișnuite, mai slabă decât cea de 12% pe care a raportat-o anul trecut, deoarece cererea de digitizare a afacerilor, condusă de pandemie, a făcut loc cheltuielilor prudente ale clienților, pe fondul temerilor în creștere privind recesiunea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » IBM se pregătește să concedieze aproape 4.000 de angajați, la doar câteva zile după anunțurile similare ale Microsoft și Google