Antena Meniu Search
x

În ce magazine se pot folosi tichetele sociale în valoare de 250 de lei

În ce magazine se pot folosi tichetele sociale în valoare de 250 de lei. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat lista magazinelor în care pot fi folosite tichetele sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei. Voucherele sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe până la finalul anului.

de Redactia Observator

la 23.06.2022, 17:26

În ce magazine se pot folosi tichetele sociale în valoare de 250 de lei - Shutterstock

În ce magazine se pot folosi tichetele sociale în valoare de 250 de lei. La începutul săptămânii a început alimentarea cu prima tranșă a tichetelor sociale în valoare de 250 de lei.

Beneficiarii cardului nu trebuie să depună vreo cerere pentru a-l primi şi asta pentru că Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare.

Voucherele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe până la finalul anului.

Distribuirea cardurilor se va face în trei etape:

Pe acelaşi subiect
  • producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)
  • distribuirea la nivel național de către Poșta Română
  • încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor (pentru tranșele 2, 3 și 4 încărcarea se face automat, procesul decurgând cursiv).

Aproximativ 350.000 de români vor primi cardurile sociale, care vor fi încărcate pe măsură ce sunt livrate, până la sfârșitul acestei săptămâni, iar până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea folosi ajutorul financiar din bani europeni pentru cumpărarea alimentelor.

Cardul permite plăţi contactless

Ministerul mai anunţă că nu se va putea retrage numerar de pe carduri, ele putând fi utilizate doar pentru achiziţionarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri. Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.  

Cine beneficiază de tichetele sociale

  • Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;  
  • Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;  
  • Familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;  
  • Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;  
  • Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  • Persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.  

Mai exact, peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziţia de produse alimentare şi mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei.

Mecanismul de distribuire prevede trei etape:

  • emiterea cardurilor de către unităţile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului);
  • împlicuire şi distribuirea prin intermediul CN Poşta Română; 
  • încărcarea valorică a cardurilor, arată un comunicat de presă al MIPE. 

Care sunt magazinele în care pot fi utilizate tichetele 

Lista magazinelor unde pot fi utilizate tichetele sociale pentru alimente poate fi consultată mai jos:

SODEXO

UP ROMANIA

EDENRED

Mai multe detalii privind procedurile pot fi accesate AICI

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » În ce magazine se pot folosi tichetele sociale în valoare de 250 de lei